Juniorul Oprea, chemat la prima echipă

22 Jan. 2012, 21:28 Bursa transferurilor

După trialul de sâmbătă, antrenorul Marian Bondrea a decis să ia în cantonamentul de la Băile Herculane un sigur jucător de la grupele de republicani. Gaz Metan a testat mai mulți juniori din propria pepinieră, dar și de la CSS Drobeta, precum și câțiva jucători tineri, originari din Severin.

De la prima echipă a divizionarei secunde nu au evoluat decât portarul de 20 de ani Daniel Popescu, transferat în această iarnă de la FC Hunedoara, dar și cei doi jucători împrumutați vara trecută la FC Olt, după ce fostul antrenor Cosmin Bodea nu i-a dorit la vremea respectivă în lot.

Dacă atacantul Bogdan Chirea a fost acum reținut și va face luni deplasarea cu echipa la Băile Herculane, Cătălin Niță nu l-a impresionat nici pe Marian Bondrea și mijlocașul ar putea fi împrumutat la FC Caransebeș. La ocupanta locului 6 din C5 ar mai putea ajunge juniorii Giani Cândea și Mădălin Poenaru, testați de asemenea în jocul-școală desfășurat sâmbătă dimineața pe Stadionul Termo din Severin.

Tot în Liga a III-a ar putea fi trimis și Mihnea Firoiu, după ce în turul actualului sezon din eșalonul secund nu a evoluat niciun minut și antrenorul Marian Bondrea l-a anunțat că nu are de gând să-l folosească nici în retur.

Mitriță nu merge la Herculane

Convocat la lotul național de juniori U17, Alex Mitriță nu va face nici el deplasarea în cantonamentul de la Băile Herculane, iar conducerea se gândește să-l împrumute în retur la o echipă unde ar avea posibilitatea să joace meci de meci, după ce în tur a bifat doar 10 minute la Gaz Metan Severin.

„Am văzut în jur de 20 de jucători tineri. Aveam informații despre majoritatea dintre ei și am vrut să-i și urmărim înainte de plecarea în cantonament. Din păcate condițiile atmosferice nu au fost tocmai prielnice. Vântul ne-a stricat un pic socotelile, iar jucătorii au fost destul de reținuți în exprimare. La câțiva am renunțat definitiv, dar pe unii îi vom mai vedea și la alte jocuri similare, fiindcă nu am reușit să mă edific în privința lor. Oricum, majoritatea sunt juniori de la clubul nostru și mai avem timp să-i urmărim. Am decis că e mai bine să-i împrumutăm pe câțiva în Liga a III-a, decât să joace la republicani. Rămâne ca și părinții copiilor să-i dea acordul. Clubul îi va monitoriza și îi va rechema la vară la prima echipă”, a spus Bondrea.

Singurul junior care a fost reținut la prima echipă și care va face deplasarea în această dimineață la Herculane a fost atacantul Gabriel Oprea. Acesta provine de la grupele de juniori republicani ale clubului Gaz Metan Severin, aflate la Craiova.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

22 Jan. 2012, 21:28 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă