Popică și Bondrea revin în Liga I!

Publicat: 04 Jun. 2012, 18:14 Actualizat: 06 Jun. 2012, 00:12 Special
Popică și Bondrea revin în Liga I!

Finalul săptămânii trecute le-a adus vești bune celor de la Gaz Metan Severin și CSMS Iași. Dacă primii au primit undă verde din partea FRF de a promova în primul eșalon în locul Timișoarei, care și-a retras dosarul de licențiere, în schimb ieșenii au reușit să promoveze pe teren, ocupând locul 1 în clasamentul seriei I, după o victorie în fața Farului, scor 4-2. 11.000 de spectatori – recordul absolut al sezonului în Liga a II-a – au asistat la succesul moldovenilor, Iașiul revenind în primul eșalon după doi ani de chinuri.

La aproape 62 de ani, Bondrea revine în Liga I după mai bine de șapte sezoane de absență! Ultimul său meci în acest eșalon a fost pe banca Universității Craiova, în 22 mai 2005, într-un neplăcut 1-2 cu Unirea Alba Iulia, chiar în Cetatea Băniei. În schimb, Ionuț Popa (59 de ani) revine după 10 luni, el părăsind Mioveniul după eșecul în deplasarea din 19 august anul trecut, de la Tg. Mureș, scor 0-2. Interesant de spus că în retur, atât Iașiul, cât și Severinul au reușit un parcurs impresionant. Moldovenii au bifat 13 meciuri consecutive fără înfrângere, în timp ce găzarii „doar” 12!

FC Severin sau FC Craiova?

O dată cu promovarea în Liga I, Gaz Metan Severin își va schimba din nou denumirea. După ce s-a format din fuziunea dintre Gaz Metan Podari și CFR Craiova, devenind Gaz Metan CFR Craiova, apoi Gaz Metan Severin din momentul mutării în orașul dunărean, debutul în primul eșalon se va produce pentru echipa lui Marian Bondrea sub numele de FC Severin. Anunțul a fost făcut de Vasile Cârstea, reprezentantul sponsorului principal, Romgaz, care susține financiar o echipă din Liga I cu același nume – Gaz Metan Mediaș. „Nu vrem să ne întoarcem în trecut, din această cauză nu i-am zis FC Drobeta” a declarat Cârstea, deși fanii apelează tot la vechea denumire pentru a-și încuraja echipa.

Totuși, în ciuda promovării, nu curge lapte și miere pe Dunăre, același sponsor somând autoritățile orașului și județului Mehedinți să vireze sumele promise, pentru a se răsplăti performanța recent realizată, amenințând chiar cu mutarea echipei la Craiova, de unde a și venit în urmă cu un an și jumătate. Pe de altă parte, Craiova ar putea primi gratis înapoi echipa, sponsorii actuali retrăgându-se după ce își vor fi luat banii din drepturile de televizare, adică aproape un milion de euro.

1 singur eșec au suferit CSMS Iași și Gaz Metan în tot returul

38 de puncte a acumulat Iașiul în retur

Articol de MIhai ANDRIEȘ și Cosmin STAICU

Publicat: 04 Jun. 2012, 18:14 Actualizat: 06 Jun. 2012, 00:12 Special
Pe aceeași temă