Jucători de la Flacăra, Giarmata și Severin pe radarul lui Velcea

Jucători de la Flacăra, Giarmata și Severin** pe radarul lui Velcea

ACS Poli mai are un singur meci oficial în acest an dar timișorenii din Liga a II-a se gândesc deja la mutările care i-ar ajuta în sezonul următor, cel mai probabil unul de Liga I. Valentin Velcea se bucură de puteri depline în alegerea jucătorilor la noul club, dar nu știe încă dacă va avea la dispoziție un buget special pentru transferuri.

Tehnicianul lui ACS Poli a anunțat vineri că nu e interesat de jucătorii de la Voința Sibiu care s-au autopropus, cel mai probabil Ciprian Străuț numărându-se printre cei la care face referire Velcea. În schimb acesta a recunoscut că a pus ochii pe mai mulți fotbaliști de la Flacăra, lider în seria a IV-a a Ligii a III-a, și de la Severin, codașa Ligii I.

„Îl cunosc bine, nu numai de Speroni sunt interesat, nu întâmplător au terminat pe locul 1. Au jucători din cadrul vechiului club, o idee pe care eu am pus-o eu pe picioare, ca să nu-i pierdem. Există o serie lungă de vreo 20 de jucători de care suntem interesați. Nu pot să confirm deoarece nu știu ce bani avem aprobați, nu știm ce pretenții au cluburile lor, sunt de diferite categorii. În funcție de buget, renunțăm la unii, e greu sa ating acest moment acum. E la nivel de discuții”, a declarat Velcea.

Antrenorul alb-negrilor și-a mai declarat recent interesul pentru întoarcerea mijlocașului Marian Fuchs (foto, stânga), văzut înainte ca o mare speranță de viitor. „M-am gândit la un jucător care a jucat mai puțin la Flacăra, dar are calități excepționale, sunt curios cum se descurcă la pregătire”, a mai spus acesta.

Jucătorul vizat ar putea fi nigerianul Abiodun Olayeni, care poate evolua atât în atac cât și în bandă. El s-a despărțit de Flacăra în această toamnă din cauza problemei străinilor din Liga a III-a. A avut evoluții bune, dar în locul său a fost preferat argentinianul Iani Veron. Alte mutări pe ruta Colterm-Dan Păltinișanu ar putea fi facilitate de prietenia dintre tehnician și patronul celor de la Flacăra, Marian Trăiculescu.

Interes pentru severineni

Valentin Velcea se gândește și la jucătorii altor echipe. „Există și la Giarmata doi băieți care vor veni să se pregătească. Cei de la Voința s-au autopropus. Nu e cazul. Sunt doi jucători de la Severin de care suntem interesați”, a adăugat principalul lui ACS Poli.

Dacă de la Giarmata un fost polist, Bogdan Moroșan, aflat în revenire de formă ar putea fi printre vizați. La Severin, unde majoritatea jucătorilor și-au depus memorii, există mai multe posibilități, fiind vizați în special posturile de mijlocaș și atacant. Cosmin Vancea, alături de Alex Zaharia, sunt cele mai atractive nume din lotul oltenilor. Nefiind exclusă nici o revenire la Timișoara a lui Adrian Olah, după modelul Bălace.

Antrenorul timișorenilor a adăugat că se bucură de libertate totală în alegerea viitorilor componenți. „Am total control, mă simt antrenor, eram un antrenor mai mic înainte, eram lăsat, dar poate de multe ori ideile mele nu coincideau cu altele, de obicei coincideau cu ale lui Marian Iancu. Toți antrenorii aveau libertate, trebuiau să comunice, să explice. Încercăm un asemenea post, ar trebuie să luăm și noi modelul englez. Consider că e normal să-și spună antrenorul punctul de vedere”, a conchis Velcea.

Cert e că în acest moment jucătorii gratis au întâietate.


Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Pe aceeași temă