Ivan vrea colaborări cu echipe din Liga 1 pentru a aduce la Slatina jucători sub formă de împrumut

Președintele clubului FC Olt Slatina, Ionuț Ivan, ia în calcul varianta colaborării cu câteva echipe din primul eșalon, de a împrumuta câțiva jucători cu experiență, care nu prind lotul în prima ligă. CSU Craiova ar putea fi una dintre aceste formații.

În această vară, în lotul echipei FC Olt Slatina este posibil să apară jucători împrumutați de la echipe din Liga I. Președintele divizionarei secunde, Ionuț Ivan, spune că dacă se va întâmpla acest lucru, va fi vorba doar despre fotbaliști cu experiență, asta pentru că pe tineri se va miza doar din propria pepinieră.

„Nu vorbim neapărat despre o colaborare cu CSU Craiova, ci cu mai multe echipe din Liga I, de unde vor apărea jucători sub formă de împrumut. Încercăm să ne ajutăm reciproc, pentru că un jucător care vine din Liga I, trebuie să-și dorească să se întoarcă foarte rapid la club. Asta ar însemna ca noi să ne folosim de evoluțiile lui, să ne ajute să avem rezultate cât mai bune, iar el, la rândul lui, să facă pasul înapoi în curtea clubului de unde a fost împrumutat. La ora actuală suntem în discuții cu trei cluburi, iar colaborarea ar putea începe după startul campionatului la Liga I”, a declarat Ivan.

„Jucătorii au contracte pe un an, trebuie să dea totul pentru a-și prelungi înțelegerile”

Jucătorii transferați în această vară la FC Olt au contracte valabile un sezon. Oficialii clubului consideră că astfel va exista o motivație în plus, iar dacă randamentul va fi cel așteptat, li se va propune prelungirea contractelor.

În cadrul conferinței de presă susținute în ziua reunirii lotului, președintele clubului, Ionuț Ivan, a declarat că obiectivul este o clasare cel puțin la fel de bună ca cea din stagiunea precedentă.

Divizionara secundă slătineană a încheiat sezonul regulat la un punct de ocupanta locului secund. După accederea în play-off, jucătorii tineri au avut șansa debutului în Liga a II-a.

„FC Olt este echipa ce în sezonul trecut a terminat sezonul regulat pe locul al treilea, la un punct de locul secund. Asta ne dă speranțe, iar totodată ne obligă ca în acest sezon să avem un parcurs la fel de bun, de ce nu, chiar să atacăm promovarea”, a declarat Ivan.

„Urmărim să facem un lot de jucători care au caracter”

Oficialul clubului FC Olt Slatina, Ionuț Ivan, a precizat, de asemenea, că jucătorii nou-veniți au contracte pe un sezon. „Toți jucătorii au contracte pe un an. Fiind un timp scurt, nu ai cum să o lasi mai moale. Trebuie să dai totul pe teren, pentru a-ți prelungi contractul sau pentru a activa în Liga I. Chiar dacă nu se va reuși promovarea, dacă suntem mulțumiți de evoluțiile jucătorilor, cu siguranță vor continua. Dacă perioada contractuală ar fi una mai mare, ar apărea plafonarea sau lipsa de motivare. Așa, am considerat că este mult mai bine să facem contracte pe un an de zile, pentru că în felul acesta toată lumea este mulțumită și trebuie să tragă tare. Urmărim să facem un lot de jucători care au caracter, pentru că atmosfera contează foarte mult. Am încredere că jucătorii pe care i-am adus ne vor ajuta să avem rezultatele așteptate”, a adăugat Ivan.

FC Olt își va definitiva lotul de jucători până la plecarea în stagiul pregătirii centralizate, programată pe 23 iulie.

Slatina a transferat, până în acest moment, șase jucători, cel mai important nume fiind cel al portarului Mario Kirev. De asemenea, atacantul Marius Curtuiuș a fost, în 2012, golgheterul Ligii a II-a.

Divizionara secundă slătineană își propune, în noua stagiune, o clasare în partea superioară a clasamentului. Startul noii ediții se va da pe 30 august. Oficialii federali au renunțat la play-off-play-out, campionatul urmând a se disputa în sistem regulat.

Meci demonstrativ în localitatea Colonești

Pentru a atrage suporteri, inclusiv din județ, FC Olt susține meciuri demonstrative în câteva localități. După acțiunea ce s-a desfășurat, în primăvară, la Osica, pe data de 18 iulie, divizionara secundă slătineană va susține un joc la Colonești, în compania formației din localitate.

„În această perioadă de pregătire, vom continua campania de promovare a echipei în județ, campanie care urmărește să aducă la stadion suporteri nu doar din Slatina, ci și din județ, pentru că această echipă reprezintă județul Olt. Am mai avut o acțiune la Osica, cu echipa din localitate, care nu mai activează. Tocmai de aceea am încercat să tragem un semnal de alarmă autorităților că fotbalul este un sport iubit în comună, iar cetățenii își doresc o echipă de fotbal, înscrisă într-o competiție județeană. Pe 18 iulie, la Colonești, vom avea un meci demonstrativ cu echipa din localitate”, a mai spus Ionuț Ivan.

Meciul demonstrativ susținut de divizionara secundă FC Olt Slatina în compania formației Vedița Colonești se va disputa pe 18 iulie, cu începere de la ora 11.00, pe stadionul din localitate.

Sursa: Gazeta nouă

Pe aceeași temă