Iulian Popa se gândește serios să se retragă! Ultimele trei echipe unde a jucat s-au desființat: „M-am săturat de tot ce se întâmplă în fotbalul nostru”

Problemele din fotbalul românesc mai fac o victimă în rândul fotbaliștilor. Fostul jucător al Brașovului, Iulian Popa (32 de ani), se gândește serios să se retragă. Mijlocașul a jucat în ultimele trei sezoane la echipe de tradiție din România: Oțelul, Rapid și FC Brașov. Toate aceste echipe au în comun un singur cuvânt care pur și simplu te îngrozește: falimentul.

„Mă simt dezamăgit și frustrat. M-am săturat de tot ce se întâmplă în fotbalul nostru. În ultimii trei ani am jucat la echipe importante din fotbalul românesc, am pus pasiune, am dat totul pe teren, dar în trei ani, din 36 de luni am fost plătit doar 11 luni. E anormal ce se întâmplă. Cu Rapid am reușit promovarea în Liga 1, dar totul s-a năruit odată cu declanșarea falimentului. Am fost ultimul golgheter al Rapidului, dar odată cu falimentul s-a terminat totul, iar ce s-a întâmplat la FC Brașov a pus capac. Când aud de insolvență mă gândesc doar la faliment, pentru că în 90% din cazuri acolo s-a ajuns. Au fost cazuri rare, la Dinamo sau CFR Cluj, care au ieșit din insolvență după ce s-au plătit datorii de milioane de euro. La Oțelul, Rapid și acum FC Brașov nu s-au găsit soluții. Pentru ce să mai joc în asemenea condiții? Am și eu o familie, copii, trebuie să fac ceva”, spune, pentru Monitorul Expres, fotbalistul brașovean, care a lăsat ceva în urmă pe la echipele la care a jucat.

„În această vară mi-am făcut multe iluzii, dar dezamăgirea este mare. Și anul trecut m-a bătut gândul retragerii, dar acum dorința de a mă opri este mult mai mare. Am în plan să fac altceva, trebuie să mă gândesc și la viitorul meu și al familiei mele”, a spus Iulian Popa.

A renunțat la bani pentru a continua la Brașov!

A jucat în trei mandate la FC Brașov, cu reușite, dar și cu multe dezamăgiri. În al doilea mandat la FC Brașov a fost forțat de șefii clubului să renunțe la o sumă importantă din contract pentru a rămâne la echipă. La începutul lui 2014, FC Brașov era în Liga 1 și nimic nu prevestea dezastrul cu insolvența.

Iulian Popa venea după un sezon 2012-2013 foarte bun sub Tâmpa, în care a fost titular în angrenajul echipei care obținea cu Adrian Szabo la timonă cea mai bună clasare de la revenirea echipei în Liga 1. Lucrurile au luat o altă întorsătură în sezonul 2013-2014. Schimbările de pe banca tehnică nu aveau cum să nu producă probleme și în sânul lotului. Pentru că își dorea enorm să rămână la Brașov, jucătorul a avut o discuție cu Zotta care i-a transmis tranșant: „rămâi la Brașov dacă accepți diminuarea contractului”. A acceptat, iar lovitura de grație a primit-o la scurt timp, pentru că a fost trimis să se antreneze cu juniorii!

„Este adevărat că mi s-a cerut anul trecut diminuarea contractului. Am acceptat pentru că eu chiar iubesc această echipă și am crezut că lucrurile se vor rezolva. Cine a jucat fotbal știe ce înseamnă să te antrenezi singur sau cu echipa de juniori, dar în România se întâmplă frecvent astfel de lucruri”, spunea, la acea vreme, Iulian Popa, care avea să revină la Brașov în vara trecută la solicitarea expresă a antrenorului Cornel Țălnar.

Goluri antologice

Iulian Popa a jucat 97 de meciuri în Liga 1, a marcat 14 goluri, plus sute de meciuri în Liga a 2-a și zeci de goluri marcate. „Rămân cu regretul că nu am ajuns la 100 de meciuri în Liga 1″, a spus Iulian Popa. Pe la toate echipele la care a jucat, „Popică” a rămas cu câteva goluri antologice, dar și cu aprecierea fanilor, care i-au apreciat devotamentul și dăruirea din teren.

Unul dintre cele mai frumoase goluri înscrise de Iulian Popa pentru FC Brașov este cel dintr-un meci din 2012 cu FC Vaslui, câștigat de „stegari” cu 2-1. „Popică” a deschis scorul în acel meci, în minutul 11, când a prins un vole fabulos din afara careului, mingea a lovit bara colțului lung și a intrat în poarta lui Dani Coman, rămas fără reacție. „Eu am fost un jucător de execuție. Golul cu Vaslui în tricoul Brașovului a fost unul antologic, îmi amintesc și de un gol marcat pentru Oțelul într-un joc cu Astra, dar și câteva goluri frumoase marcate în tricoul Rapidului”, spune Popa.

Iulian Popa a început fotbalul în orașul său natal, Victoria, apoi a trecut pe la Romradiatoare Brașov, Forex, FC Brașov (în trei rânduri), CSM Râmnicu Vâlcea, Voința Sibiu, Oțelul și Rapid.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă