Italianul Simone Napoli, încântat de transferul la Ceahlăul. „M-am integrat rapid. Sunt fericit că joc lângă un jucător de calibru lui Ortega”

Ceahlăul Piatra Neamț încearcă în partea a doua a campionatului Ligii 2 să repare ceea ce a stricat în primele 16 meciuri desfășurate în acest sezon, să scape de ultima poziție din clasament și mai apoi, în play-out, să se salveze de la retrogradare. Finanțatorul Angelo Massone a numit un nou staff tehnic, iar pe lângă tinerii jucători din cadrul clubului a optat pentru câțiva jucători cu experiență din afara țării. Până acum, Ceahlăul și-a asigurat serviciile a cinci fotbaliști străini, trei spanioli, un italian și un ivorian.

Clubul nemțean a semnat până acum cu fundașii David Cerrajería Rubio (32 ani), cunoscut ca Cerra, Cristian Castells Ortega (31 ani), Simone Napoli (21 ani, foto principal și mic) și mijlocașii Seydou Bamba (22 ani) și José Antonio Galán Pedrosa (30 ani). Achizițiile nu s-au încheiat însă, deoarece antrenorul italian Stefano Maccoppi e nemulțumit de lot și a cerut întăriri pe toate posturile.

Revenind la ultimul jucător achiziționat de Ceahlăul, Simone Napoli, acesta este un italian născut pe 10 iulie 1994 (21 ani), este fundaș central de picior drept, s-a format la tineretul lui Juventus Torino și apoi a trecut la AC Torino. Napoli a avut o experiență și în afara Italiei, prima dată în Argentina, la Gimnasia La Plata, apoi în Slovenia, la Nova Gorica, în prima ligă, acolo unde a evoluat de 14 ori în sezonul trecut și unde a înscris o dată.

Simone, care are acum o cotă de 200 de mii de euro pe site-ul transfermarkt, este adus la Ceahlăul de impresarul Edward Ermacora, este de trei săptămâni la Piatra Neamț, a jucat în toate partidele de verificare, se pregătește foarte bine și a confirmat așteptările acționarului majoritar Angelo Massone și antrenorului Stefano Maccoppi.

În ultimul amical al Ceahlăului, cel de sâmbăta trecută cu Știința Miroslava, Simone Napoli a înscris al doilea gol al întâlnirii. „Mulțumesc pentru felicitări, sunt foarte mulțumit de acest lucru (n.r. – faptul că Simone Napoli a reușit primul său gol pentru Ceahlăul). Sunt mulțumit pentru faptul că, odată cu trecerea fiecărei zi, echipa devine un grup tot mai unit, facem tot ce depinde de noi pentru a recupera, pentru a ne îndeplini obiectivul. Cu siguranță, jucând în linia defensivă alături de un jucător de asemenea calibru (n.r. – Cristian Castells Ortega), un jucător cu mare experiență, este mult mai facil. Eu sunt un jucător mult mai tânăr decât el, ne ajutăm în teren, eu am numai cuvinte de laudă pentru el, pentru întreg compartimentul defensiv, mă simt foarte bine și țin să-i mulțumesc pentru că mă ajută să cresc. Sper că și el să aibă ceva de învățat de la mine. Da, m-am integrat rapid, sunt aici de trei săptămâni, sunt mulțumit de felul cum m-au primit băieții, m-am acomodat foarte rapid, la nivel atletic, totul este foarte bine. Sper să muncim bine, să avem rezultate la Ceahlăul, să facem un lucru bun, să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Napoli.

Articol și foto de Dan EȘANU

Pe aceeași temă