Ionuț Popa a semnat, dar va sta în tribună cu Gloria

02 Sep. 2011, 15:30 Bursa transferurilor
Ionuț Popa a semnat,** dar va sta în tribună cu Gloria

La două zile după ce a revenit în Copou pentru al treilea mandat pe banca echipei ieșene, antrenorul Ionuț Popa a semnat contractul cu CSMS. Tehnicianul și-a pus semnătura pe un angajament pe un sezon, obiectivul fiind promovarea în prima ligă.

Ionuț Popa a precizat că două-trei etape echipa va juca după pregătirea făcută sub comanda lui Marius Baciu, urmând ca pe parcurs să-și impună propriile metode de lucru.

„Am semnat contractul cu CSMS pe un sezon, cu un obiectiv foarte clar, promovarea în prima ligă. Am încredere că putem promova, de asta am și venit la Iași. Deocamdată prea multe nu pot spune despre echipă, pentru că nu o cunosc bine. Asta nu este însă o scuză. Nu știu stadiul de pregătire și cred că două-trei meciuri echipa va juca după pregătirea făcută de fostul antrenor. După aceste meciuri mă puteți întreba efectiv despre echipă”, a declarat Ionuț Popa.

Popică a afirmat că nu cunoaște seria I, fiind pentru prima dată când stă pe banca unei formații din seria I a Ligii a II-a. „Nu doar echipa mea nu o cunosc, nici pe adversare nu le știu. Nu am mai jucat cu vreo echipă în seria I, este pentru prima dată când sunt antrenorul unei formații în această serie. Voi încerca și eu să aflu câte ceva despre Gloria Buzău și despre celelalte echipe de la cei care au văzut echipele”, a adăugat Popa.

„Nu ne mai putem permite pași greșiți în Copou”

Tehnicianul ieșenilor a subliniat că CSMS nu-și mai poate permite să facă pași greșiți pe teren propriu, după ce în prima rundă a cedat cu 1-3 în fața lui Dinamo.

„Într-o campanie de promovare dai peste tot felul de echipe. Unele mai bune, altele mai ambițioase, unele care apelează la tot felul de metode pentru a-și intimida adversarii. Pentru a promova trebuie că câștigi tot pe teren propriu, iar dacă se întâmplă să pierzi, nu de mai mult de două ori. Noi am pierdut deja un meci acasă și nu ne mai putem permite pași greșiți în Copou, de aceea trebuie să jucăm la victorie toate partidele”, a punctat Ionuț Popa.

Cinci absenți

„Profesorul” nu va conta în meciul de sâmbătă cu Gloria Buzău pe cinci jucători, toți absentând din motive medicale. Pe lângă mai vechiul accidentat Paul Tincu, Popa nu-i va avea în teren pe Orac, Ghindaru, Avrămia și Aldea.

„Avrămia are o accidentare la piciorul la care a mai avut probleme acum 2-3 ani, de aceea am cerut echipei medicale să-i facă un control amănunțit, jucătorul urmând să meargă săptămâna viitoare la medicul echipei naționale, Pompiliu Popescu. Aldea s-a accidentat stupid, la mijlocul antrenamentului de ieri. A fost o lipsă de comunicre la mijloc. Dacă știam că are probleme nu-l mai băgam la antrenament, dar eu nu mi-a spus, probabil din dorința de a se impune în fața noului antrenor. El are probleme musculare și va sta câteva zile”, apreciază Popică.

Tehnicianul va urmări primul său meci la Iași din tribune, fiind suspendat de pe vremea când antrena Mioveniul.

articol scris de Narcis Pohoață

02 Sep. 2011, 15:30 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă