Ioan Neag și-a reziliat contractul cu Juventus și e gata pentru o nouă provocare. „Sper să fiu inspirat în ceea ce hotărăsc”

Marius ANGHEL 03 Jan. 2018, 13:44 Bursa transferurilor
Ioan Neag și-a reziliat contractul cu Juventus și e gata pentru o nouă provocare.**

Evoluțiile foarte bune din precedentele două ediții de campionat ale echipei Juventus București, rezultate prin două promovări consecutive, din Liga a 3-a până în Liga 1, nu au mai coincis și în partea a doua a anului 2017, odată cu accederea în primul campionat fotbalistic al țării. Gruparea din cartierul Colentina a acumulat doar 9 puncte în 22 de etape desfășurate în Liga 1, astfel că, în această iarnă, a decis să se despartă de o serie de jucători și să reformeze un lot care că o scape de ultima poziție din clasament și poate de retrogradare.

Unul dintre jucătorii de care Juventus s-a despărțit este fundașul central Ioan Neag, adus la începutul anului ce tocmai a trecut. Tânărul fundaș originar din Pianu, o comună din județul Alba, a stat departe de gazon aproape două luni din pricina unei rupturi musculare, astfel că a ratat mare parte din pregătire și din șansa de a evolua pentru echipa bucureșteană în Liga 1. A avut o singură apariție în tricoul grupării antrenate de Marin Barbu, ca integralist, chiar în ultima etapă programată în 2017, 1-3 cu CSM Poli Iași.

„Este mai bine așa, să reglăm situația de comun acord. Nu am vrut să forțez lucrurile, am căutat să ne despărțim în condiții amiabile”, a precizat, pentru Ziarul Unirea, fotbalistul care va împlini 24 de ani pe 18 februarie și care mai avea contract cu Juventus pe încă doi ani și jumătate.

Neag, care a început junioratul la LPS Sebeș și înainte de a ajunge la Universitatea Cluj a trecut pe la școala de fotbal Ardealul, se gândește acum la o experiență în afară țării, însă nu ar refuza nici o ofertă avantajoasă prin primele două ligi.

„Va fi o decizie dificilă de luat, momentul în care mă găsesc nu este ușor deloc. Aștept oferte și sper să fiu inspirat în ceea ce hotărăsc. Încă mă gândesc să joc «afară», într-un campionat precum Cipru sau Israel. Deocamdată, am preferat să mă deconectez de la fotbal, să mă relaxez în vacanță, dar, în maximum două săptămâni, sper să știu ce voi face”, a mai spus Ioan Neag.

În scurta sa carieră, Ioan Neag se poate mândri cu jocuri în Liga 1 pentru „U” Cluj, Petrolul și Juventus București, în timp ce în Liga a 2-a a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, CSM Râmnicu Vâlcea și Juventus București.

Marius ANGHEL 03 Jan. 2018, 13:44 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă