INTERVIU | Mădălin Martin are ambiții mari la Pitești. „Avem șanse la locul 3. Din ce am văzut, și Chindia are probleme”

INTERVIU | Mădălin Martin are ambiții mari la Pitești.**

Atacantul Mădălin Martin, cel de-al treilea transfer din această iarnă al echipei FC Argeș, își dorește să confirme așteptările la gruparea din Trivale. Fotbalis­tul de 25 de ani care are în palmares 84 de meciuri la Rapid vrea să-și relanseze cariera la Pitești, iar antrenorul Emil Săndoi, care l-a convocat pe când era selecționer la naționala de tineret a României, i-a întins o mână de ajutor. Fotbalis­tul originar din Teleorman a semnat cu FC Argeș un contract pe șase luni, cu drept de prelungire pe încă un sezon, și speră să reușească o nouă promovare în Liga 1 după cele două realizate cu giuleștenii.

De ce ai ales Piteștiul?
Pentru că este un proiect pe termen lung și serios. FC Argeș este o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc. Mă simt foarte bine la noua mea echipă. Sunt oameni serioși, care își doresc să readucă clubul unde a fost în urmă cu câțiva ani. FC Argeș trebuie să revină în Liga 1, pentru că acolo îi este locul.

Ai mai lucrat cu antrenorul Emil Săndoi?
Da. Am cinci meciuri jucate la naționala de tineret a României. Este un antrenor care știe să țină grupul unit, știe să vorbească cu jucătorii și să ne motiveze. Știe ce să ne ceară la antrenamente și vrea să scoată maximum din fiecare dintre noi.

„Este un progres după plecarea de la Metaloglobus”

Cum ți se pare lotul lui FC Argeș?
În cele două săptămâni de pregătire cu echipa mi-am dat seama că este un grup profesionist, cu calități foarte bune. Sunt convins că în acest retur vom mai urca câteva locuri în clasament.

Perioada de cantonament cum decurge?
Este o perioadă grea, dar decurge foarte bine. Se simte oboseala acumulată, dar tragem tare în această perioadă pentru că ne va ajuta mult în retur. O pregătire bună te poate ține tot returul.

Ai evoluat și în Liga 1 cu Rapid. Venirea la Liga a 2-a este un pas înapoi pentru tine?
Nu este un regres că am venit la FC Argeș. Este un progres după plecarea de la Metaloglobus. Aici este un proiect pe termen lung, iar finalitatea este ca în sezonul viitor să promovăm în Liga 1. Eu îmi doresc să facem o treabă bună și în acest retur de campionat.

„Pot juca mijlocaș lateral, dar și atacant”

Poate spera FC Argeș la un loc 3 care ar însemna un eventual baraj cu locul 12 din Liga 1?
Dacă vom avea un început bun de retur, eu cred că avem șanse la locul 3. Din ce am văzut, și Chindia Târgoviște are probleme. Nu cred că este vreo echipă din această serie care să nu poată fi învinsă.

Pe ce post dai cel mai bun randament?
Eu pot juca mijlocaș lateral, dar și atacant. Pe ambele posturi pot să dau un randament bun. Voi juca unde mă va pune antrenorul, în funcție de sistemul de joc pe care îl va alege.

Care este cea mai mare realizare a carierei, dar și cea mai mare dezamăgire?
Cea mai mare realizare este că am jucat la Rapid la o vârstă destul de fragedă. Ca regres este faptul că m-am accidentat, fapt care m-a tras în jos.

Obiectivul tău personal care este?
Să fiu sănătos, în primul rând, și să am evoluții cât mai bune. Îmi doresc să înscriu cât mai multe goluri, iar prin reușitele mele, să ajut cât mai mult echipa.

Ce mesaj le transmiți suporterilor echipei FC Argeș?
Să aibă încredere în mine, pentru că voi da totul pe teren pentru FC Argeș. Îmi doresc să joc cât mai bine și să confirm așteptările celor care m-au dorit la această echipă.

Articol scris de Marius DUINEA

Pe aceeași temă