Încă un internațional de juniori la Fortuna

Încă un internațional** de juniori la Fortuna

Fundașul stânga Florin Anițoiu este ultimul transfer al celor de la Fortuna Poiana Câmpina. Acesta a semnat cu Fortuna de câteva zile și se va alătura lotului pregătit de Florin Stăncioiu după ce va scăpa de problemele medicale avute. Anițoiu este un nume cel puțin interesant, jucătorul de bandă stângă de doar 19 ani având, deja, experiența câtorva sezoane petrecute în eșalonul secund, la echipe precum Săgeata Năvodari, FCM Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara și Luceafărul Oradea, și a strâns peste 20 de prezențe în Liga a II-a. Jucătorul aparținea clubului LPS Banatul Timișoara, de unde gruparea finanțată de Radu Călin l-a transferat, cota de piață a jucătorului fiind una extrem de „atractivă” – 250.000 de euro, conform transfermarkt.de.

Ultima echipă la care a fost legitimat Anițoiu este FCM Tg. Mureș, la gruparea unde a fost antrenat de fostul tehnician al Fortunei – Edi Iordănescu, acesta bifând 5 apariții, în tur, exact în perioada cât cel mai sus amintit a fost antrenor, după plecarea sa jucătorul accidentându-se. Internațional de juniori „Under 19” completează flancul stâng unde soluțiile, în acest moment, sunt destul de „subțiri” valoric – Mureșan și Damian fiind folosiți de Stăncioiu pe acest post, până la venirea lui Anițoiu.

Succes la final de cantonament

Fortuna a jucat, marți seară, la lumina reflectoarelor, pe sinteticul de la Izvorani, meciul cu Astra 2 Ciorani, între … două ninsori și un viscol, pe o suprafață deszăpezită, astfel că se poate spune că a fost un test util pentru ambele echipe. Fortuna s-a impus cu 4-1 (3-0 la pauză), la capătul unui meci „bunicel”, în care diferența de scor a fost una exagerată, liderul Ligii A Prahova ratând un penalty, prin Bărăgan (șut în transversală) și având un gol anulat la scorul de 0-0 (Munteanu, din poziție suspectă de offside).

Pentru Fortuna, de departe, cea mai bună evoluție a avut-o atacantul Bogdan Chipirliu, tânărul adus de la Oțelul Galați remarcându-se printr-o dublă și alte faze bune de atac. De asemenea, dintre cei nou veniți este un plus și pentru Camara și, de asemenea Ștefan Barbu, jucători care au șanse mari să se regăsească printre titulari în meciurile oficiale. La Fortuna a evoluat și Bogdan Buhuși, fostul petrolist fiind însă doar „în trecere” pe la echipa lui Stăncioiu, oficalii Fortunei încercând să-i găsească alt angajament, după ce în tur a jucat la Tg. Mureș.

De remarcat și că ambele echipe au fost lipsite de aportul unor jucători, la Astra 2 golgheterul Ciobanu (reținut la serviciu), respectiv Antohi și Crossman, la Fortuna. După amicalul de marți seară, jucătorii divizionarei C au părăsit cantonamentul de la Izvorani unde se vor reîntoarce, de duminică, pentru cel de-al doilea stagiu centralizat, care se va efectua tot la baza de pregătire a Comitetului Olimpic Român.

Fortuna Poiana Câmpina – Astra 2 Ciorani 4-1 (3-0)
Au marcat: Camara (20), V. Munteanu (38), Chipirliu (45 și 59) / Petrescu (78)
Fortuna: Zegheru – Cristescu, Marin, Șandru, Mureșan- Jugaru, Minciună, Barbu – V. Munteanu, Camara, Chipirliu. Au mai jucat: Stroescu – Bereșoaie, Caramalău, Al. Gheorghe, Damian, Moise, Ungureanu, Mircescu, Năstase, Buhuși. Antrenor: Florin Stăncioiu.
Astra 2: A. Catană – R. Catană, Iordache, Neagu, Zecheru- Bărăgan – L. Dumitru, Munteanu, Butufei, A. Andrei – Aristan. Au mai jucat: Tănase – Petculescu, Kamissoko, Picior, Prodan, I. Marin, Tătaru, Petrescu, Roman, Chirilă (ultimii doi, Astra juniori). Antrenor: Valeriu Aristan.

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă