Încă un fotbalist de la FCSB a fost trimis la Academica Clinceni. La vicecampioană a debutat cu gol. Ilie Poenaru are și alte noutăți în cantonament

Relația bună dintre Academica Clinceni și FCSB s-a concretizat în acest început de an cu un nou transfer către echipa din Liga 2. Chiar dacă l-au adus pe Alexandru Buziuc de la Gaz Metan Mediaș, ilfovenii tot erau descoperiți în atac, astfel că au primit ajutor de la vicecampioană. La Clinceni a fost redirecționat Cristian Dumitru, sub formă de împrumut, un vârf care are 17 ani.

Cristian Dumitru a apucat deja să joace pentru echipa de seniori a FCSB, în ciuda vârstei pe care o are. Puștiul de 17 ani a fost folosit 24 de minute în meciul cu Dunărea Călărași din Cupa României, pierdut cu 1-2, și în care chiar el a marcat golul echipei antrenate atunci de Nicolae Dică. În rest, lotul de 18 al primei echipe l-a prins în două meciuri de Liga 1, în ambele întâlniri cu Astra (0-1 și 1-0), însă nu a fost utilizat.

„Sunt foarte bucuros că la 17 ani voi evolua în Liga a 2-a. Sper să joc meci de meci. Obiectivul meu, pentru acest an, este promovarea cu Academica Clinceni”, a spus Cristian Dumitru după ce a semnat cu Academica Clinceni.

Portarul Andrei Ureche (20 de ani), mijlocașii Paul Pîrvulescu (30 de ani) și Salvatore Marrone (17 ani) și atacantul Alexandru Buziuc (24 de ani) sunt celelalte transferuri făcute în 2019 de echipa ilfoveană.

24 de jucători în cantonament

În altă ordine, ocupanta locului 2 în Liga 2 a intrat în cantonament la propria bază sportivă cu 24 de jucători.

Perioada de pregătire centralizată a fost deschisă de un meci amical, primul al anului 2019. Adversar a fost formația SC Popești Leordeni, locul 4 în Seria a 2-a a Ligii 3, împotriva căreia a obținut doar o remiză, scor 1-1.

Pe lângă cele patru achiziții făcute în acest an, în lot se află și alte noutăți, ca: Alexandru Achiriloaei, Andrei Șușu, Mihailo Mitrov și Florin Chitaș. Primul este un portar de la juniorii clubului, în timp ce ceilalți trei aparțin tot de FCSB. Mitrov este un mijlocaș macedonean de 23 de ani.

Lotul pe care îl are la dispoziție Ilie Poenaru:

portari: Octavian Vâlceanu, Cristian Andrei, Andrei Ureche, Alexandru Achiriloaei;
fundași: Florin Achim, Mihai Dobrescu, Răzvan Patriche, Andrei Răuță, Cătălin Găină, Paul Pârvulescu, Andrei Șușu;
mijlocași: Bogdan Barbu, Adrian Șut, Vasile Olariu, Paul Pațurcă, Vlad Mihalcea, Alexandru Nicola, Ovidiu Horșia, Ciprian Gliga, Mihailo Mitrov, Florin Chitaș;
atacanți: Robert Ion, Alexandru Buziuc, Cristian Dumitru.

Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Pe aceeași temă