Încă trei nume noi la ACS Poli! Gafița, Moroiță și Nohai, la primul antrenament

16 Aug. 2012, 15:38 Bursa transferurilor

Trei jucători noi s-au prezentat joi dimineață la antrenamentele lui ACS Poli și sunt șanse mari ca ei să semneze zilele următoare. Cristi Gafița, Andrei Moroiță (ambii ex-Astra) și Florin Nohai (Ceahlăul), au sosit de la cluburi de Liga I la Timișoara și speră să rămână pentru a lupta la promovare cu noua echipă.

Dimitrie Cristinel Gafița (28 de ani) a ajuns în această vară la „U” Cluj dar nu a rămas la „șepci” din cauza conflictului antrenorului său cu conducerea. „E o provocare nouă în viața mea, un oraș ca Timișoara merită în Liga I, proiectul e interesant. Deocamdată e prima zi când sunt aici. Situația mea e simplă, am reziliat contractul acum cinci zile cu U Cluj datorită situației, a fost puțin mai dificil pentru că pe mine m-a adus Claudiu (Niculescu), a fost scandal, nu vreau să intru în detalii… E mai ușor să cobori scările dar poate e o satisfacție mai mare când promovezi. Sunt obișnuit, am promovat și cu Petrolul în Divizia A, și cu Astra, poate așa mi-e sortit. Nu am vorbit foarte multe, urmează să discutăm”, a fost prima declarație a lui Gafița.

Acesta a venit în Banat împreună cu fundașul central Andrei Moroiță (26 ani), fost coleg la Astra. „Urmează să purtăm niște discuții. Mi-am terminat contractul cu Astra, sunt liber și aștept să vorbesc cu domnii de aici. Am înțeles că se vrea promovarea, întotdeauna la Timișoara s-a făcut performanță. Dacă se creează stabilitate eu cred că se poate realiza obiectivul”, a spus și Moroiță, care a evoluat mai mult în Liga a II-a.

Nohai: „Nu pot să refuz un club ca și Poli”

O altă noutate e venirea lui Florin Nohai (31 de ani), a cărui carieră se leagă de Ceahlăul. Experimentatul fundaș dreapta e dispus să coboare în eșalonul secund pentru a evolua ca titular. „Nu pot să refuz un club ca și Timișoara indiferent în ce ligă joacă, e un club tradiție și cu suporteri incredibili, dacă mai sunt, am înțeles că sunt mici divergențe între echipe. Primul meci e cu UTA, între Timișoara și UTA e o rivalitate de moarte și sper să câștigăm. În liga secundă ai nevoie de jucători cu experiență și cu doi-trei copii se poate promova”, susține Nohai.

Fundașul mai are un an de contract cu Ceahlăul dar vine definitiv în Banat dacă semnează cu ACS Poli. „Mâine vom finaliza discuțiile, sper să și semnez, pentru că vin de la 700 de kilometri și eu chiar vreau să rămân aici. Am discutat și cu domnul Chivorchian, am cerut o părere, a contat, mi-a spus lucruri foarte frumoase de acest club. Eu cred că putem promova, numai să avem în spate suporteri și toată lumea din oraș să fie alături de echipă, altfel e greu de spus”, a conchis nemțeanul.

La antrenamentul de azi a lipsit Ovidiu Petre, jucător care studiază și alte oportunități, în timp ce Nanu e accidentat. ACS Poli continuă să testeze și alte piste, semnarea contractelor cu jucătorii ce vor forma lotul în noul sezon se va face până luni.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

16 Aug. 2012, 15:38 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă