Încă patru jucători lasă Academica! Clinceniul a ajuns la șase rezilieri de contracte într-o săptămână

Încă patru jucători lasă Academica!** Clinceniul a ajuns la șase rezilieri de contracte într-o săptămână

Problemele financiare din finalul acestui campionat, înfrângerile la scor înregistrate în ultima vreme, lipsa unui obiectiv și locul slab ocupat în clasament au stricat atmosfera la Academica Clinceni. Echipa ilfoveană preluată de Erik Lincar în urmă cu două săptămâni începe să se despartă de jucători și așteaptă ca Liga 2 să se încheie pentru a trage linia finală și a stabili ce e de făcut pentru viitor.

După ce săptămâna trecută a avut loc o revoltă a jucătorilor, aceștia refuzând să se antreneze și cerându-și drepturile financiare, Academica s-a despărțit de fundașul Andrei Nițu (29 ani) și mijlocașul Adrian Udrea (26 ani). Între timp, gruparea din Clinceni a bifat noi rezilieri de contracte. Pe foaie de joc a partidei de miercuri cu ASU Poli nu au apărut nici Florin Matache (34 ani), Marius Coman (20 ani), Daniel Benzar (19 ani) și Marian Marin (29 ani). Toți patru nu mai fac parte din lot, după ce au ajuns la un acord cu conducerea și și-au reziliat amiabil contractele.

Daniel Benzar, fratele lui Romario Benzar, căpitanul Viitorului, are probleme de sănătate, cu inima, și își va face noi controale medicale amănunțite. Daniel va reveni apoi la FCSB, club de care aparține și de la care fusese împrumutat la Academica. Matache vrea să ia o pauză după ce a încasat cele mai multe goluri din acest sezon al Ligii 2, Marin e accidentat, iar Coman vrea să se întoarcă acasă, la Vișeu de Sus, în Maramureș.

„Matache a avut câteva zile libere pentru a-și revigora din punct de vedere mental situația. Nu a fost obișnuit cu atâtea goluri încasate. Fiecare om are limitele lui și, săracul, mi-a zic să vrea un pic de pauză. Coman și-a reziliat cu noi, și din cauza situației financiare și am ajuns la un numitor comun. Iar Benzar a avut probleme după meciul de la Brașov și a plecat acasă. El are o problemă mai veche cu sănătatea, s-a dus la un control și nu mai continuă nici el”, a explicat, pentru Liga2.ro, Erik Lincar situația celor trei jucători.

Cât îl privește pe fundașul Marian Marin, un jucător experimentat, însă care la Clinceni s-a întrecut în gafe, a cerut rezilierea și pentru că s-a accidentat și nu va mai juca în ultimele etape. „Contractul îmi expira la finalul sezonului și am zis că e mai bine să închei conturile acum în condițiile accidentării care m-a ținut departe de teren în ultimele etape. A fost o perioadă dificilă la Clinceni, cu precădere în retur, dar am traversat și destule momente plăcute. Mulțumesc celor de la Academica pentru perioada petrecută aici și sper în continuitatea acestei grupări”, a spus, pentru IlfovSport, Marin.

Evoluțiile din acest sezon ale jucătorilor care s-au despărțit de Academica Clinceni:

Florin Matache – portar – 30 de meciuri
Andrei Nițu – fundaș – 18 meciuri – 1 gol
Marian Marin – fundaș – 28 de meciuri – 3 goluri
Adrian Udrea – mijlocaș – 23 de meciuri
Daniel Benzar – mijlocaș – 12 meciuri
Marius Coman – atacant – 27 de meciuri – 8 goluri

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă