Iancu a confirmat transferurile lui Rover Cârstea și George Petcuț

04 Jan. 2012, 18:12 Bursa transferurilor
Iancu a confirmat transferurile lui** Rover Cârstea și George Petcuț

Poli Timișoara începe anul cu doi jucători noi în lot. Atacantul Rover Cârstea și mijlocașul George Petcuț au semnat cu gruparea alb-violetă, fapt confirmat de Marian Iancu printr-un comunicat oficial.

Cele două transferuri au fost ca și rezolvate luna trecută, însă contractele au fost semnate în această săptămână. Ambii fotbaliști au semnat cu Poli pe o perioadă de cinci ani. Cârstea (22 de ani) este golgheterul ligii secunde, cu zece goluri marcate în turul campionatului, iar George Petcuț (25 de ani) a evoluat în tur pentru Unirea Alba Iulia și este singurul jucător originar din Arad care face parte acum din lotul antrenat de Vali Velcea.

„Petcuț a semnat la Timișoara, iar Rover, la Pitești și la București. Ambii au contracte pe trei ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi. Pe Rover Cârstea vom achita o sumă importantă, una de nivelul Ligii I”, a spus Marian Iancu.

Urmează Roman, Filip și, poate, Briceag

Președintele Timișoarei a mai afirmat, pentru Pro Sport, că săptămâna viitoare se vor purta negocieri pentru juniorii Alin Roman și Steliano Filip.

„Săptămâna viitoare, Chivorchian va primi din partea mea un mandat special să negocieze pentru Filip și Roman, cu cei care dețin drepturile lor federative. Probabil vor efectua pregătirea de vară cu noi și, dacă nu vor confirma că pot prinde primul 18, ar putea fi împrumutați pentru jumătate de sezon la Maramureș Baia Mare sau la altă echipă. Ei au nevoie să joace în această perioadă, fie la noi, fie în altă parte”, a explicat Iancu.

Șeful lui Poli a mai precizat că l-a mai dorit la Timișoara pe fundașul stânga al lui FC Argeș, Briceag. „Ni l-am dorit pe Briceag, dar nu a mai ajuns la noi, din dorința clubului piteștean de a-l menține în lot. Nu am renunțat încă la el, îl vom mai urmări și în viitor”, a declarat Iancu.

Vin tinere speranțe, pleacă vedetele

La prima vedere, Poli se întărește prin achiziționarea acestor jucători, însă timișorenii vor rămâne, aproape sigur, în retur, fără cei mai importanți jucători din lot. Marian Iancu a notat în comunicatul publicat astăzi că Iulian Tameș, Laszlo Sepsi, Alexandru Curtean și Dorin Goga se află pe lista posibilelor „împrumuturi sau plecări definitive”.

Cu alte cuvinte, Poli vrea să scape de jucătorii cu salarii mari și să întinerească serios lotul, fapt care va duce la lipsa unui obiectiv îndrăzneț din punct de vedere sportiv în următorii doi ani. Se dorește promovarea, dar un loc între primele echipe din Liga I nu poate fi țintit înainte de 2014, spune Marian Iancu.

articol scris de Radu Faur

04 Jan. 2012, 18:12 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă