Grădinariu explică stilul de fotbalist acceptat de UTA: „La noi trierea e mult mai complexă și conștientă”

Grădinariu explică stilul de fotbalist acceptat de UTA: **

Reunirea UTA-ei a venit cu prima mare concretizare a iernii, menținerea lui Sorin Strătilă la Arad. Cel puțin interesul ieșenilor a fost făcut public, chiar prin vocea fostului internațional Florin Prunea, dar blondul mijlocaș brașovean s-a atașat suficient de UTA și Arad astfel încât să refuze prima ligă.

Pe tema transferurilor, team-managerul arădean Codru Grădinariu a indicat că o eventuală lentoare ce ar putea fi percepută din exterior reprezintă, de fapt, maximă atenție în interior. „E o jumătate de sezon crucială pentru noi toți. Avem nevoie de atitudine impecabilă, să-și demonstreze fiecare capacitatea de concentrare, să tindem spre limita superioară a eficienței. Pentru mulți e cel mai important al carierei, determină identitatea și CV-ul personal. În vestiar intră doar jucători cu atitudine profesională impecabilă, conștienți și responsabili de gestionarea momentului actual. Poate de asta percep unii o anumită lentoare”, transmite fostul mijlocaș alb-roșu din anii 90.

Grădinariu a detaliat: „Am trăit în atâtea vestiare, știu că e esențial să existe echilibru între valoarea celor cu experiență și ambiția tinerilor. Ca și până acum, căutăm acel respect intern care să ne facă  să fim o forță. Nu vreau să se vorbească decât despre performanță, de aceea suntem foarte atenți la cum organizăm echipa. Îi asigur pe suporteri de responsabilitatea noastră. Nu procedăm cum procedează alte echipe, cu bugete nelimitate. Nu ducem zeci de jucători pe an, trierea e mult mai complexă și conștientă. Pe termen mediu și lung, acest lucru va da rezultate”.

UTA și-a definitivat programul amicalelor

Trupa lui Tiberiu Csik, Olimpia Satu Mare, Crișul Chișineu Criș (Liga IV Arad), Gyulai Thermal (ultima formație a lui Claudiu Drăgan) și Crișul Sîntandrei vor fi și ele adversare ale arădenilor în perioada următoare.

Primele trei formații completează datele libere din calendarul meciurilor de verificare ale echipei lui Roland Nagy, iar bihorenii sunt față în față cu UTA pentru că Poli avea deja o discuție pentru ziua când trebuia să joace returul cu arădenii. Programul complet al amicalelor iernii din 2015:

17 ianuarie UTA – UTA II, Șega, ora 11,00
24 ianuarie UTA – Szeged, Gyula, 12,00 (ora României)
30 ianuarie UTA – Ripensia, Motorul / Șega, 15,00
4 februarie UTA – Poli Timișoara, Motorul, ora urmează să fie anunțată
7 februarie FC Bihor – UTA, Oradea, ora urmează să fie anunțată
11 februarie Crișul Chișineu Criș – UTA, Ch. Criș, ora urmează să fie anunțată
14 februarie UTA – FC Bihor, Arad, ora 12,00
18 februarie Ripensia – UTA, Timișoara, ora urmează să fie anunțată
21 februarie Gyulai Thermal – UTA, Gyula, ora 12,00
25 februarie UTA – Olimpia Satu Mare, Arad, ora urmează să fie anunțată
28 februarie Crișul Sîntandrei – UTA, Oradea, ora urmează să fie anunțată
7 martie UTA – Progresul Pecica, Arad, ora urmează să fie anunțată

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă