Gică Poenaru: „Noi nu am mai produs jucători de mare valoare cam din 2002”. Drugă și Ursu, primele noutăți ale Bacăului

Fostul antrenor al lui FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, s-a întors lângă actualul club de ligă secundă din orașul moldav, Sport Club, și spune că problemele încep treptat să dispară și speră ca echipa să promoveze în viitorul apropiat. Poenaru a ținut însă să scoată în evidență și un mare minus pe care îl are Bacăul, acela că nu a mai produs jucători în propria pepinieră în ultima vreme.

„De la venirea mea, lucrurile s-au schimbat foarte mult. A venit și domnul Popovici antrenor principal. Echipa este pe un drum bun și sper ca în viitor să ajungă acolo unde îi este locul, în Liga 1. Politica este una foarte bună pentru că s-a mers pe aceiași jucători. Noi sperăm să păstrăm acest lot de jucători și să mai aducem și alți fotbaliști, tineri și chiar din oraș. Bacăul este în mare suferință, pentru că noi nu am mai produs jucători de mare valoare cam din 2002. Cred că Andrei Cristea este ultimul produs al nostru. În trecut, majoritatea marilor echipe aveau în componență câte un jucător din Bacău. Vrem să punem la punct centrul de copii, avem și promisiunea primăriei. Bacăul va avea în 2-3 ani un stadion nou, poate cel mai modern din Moldova”, a declarat Gheorghe Poenaru în emisiunea „Fotbal la matineu”, de la Sport Total FM.

S-a stabilit locația pentru cantonament, iar primele achiziții sunt pentru defensivă

„Se lucrează și sper că până la 15-20 ianuarie totul să fie în regulă. Are cine să pregătească echipa. Toți cei care erau înainte și-au dat demisia. Sperăm să găsim și câțiva oameni din mediul privat care să facă parte din conducerea clubului. Pe 12 ianuarie echipa începe pregătirile, pe 16 ianuarie va face vizita medicală la București și vom face un cantonament la Slănic Moldova.” a adăugat Poenaru

Oficialul băcăuan a anunțat și primele noutăți din lotul grupării moldovene: „Vor veni doi jucători. Avem certitudinea că Ursu va putea juca din retur la noi și Drugă, un tânăr jucător care a fost și la Ceahlăul. Eu nu am nevoie de o funcție anume. Eu nu de glorie mai am nevoie. Încerc să ajut la toate nivelele, încerc să stau aproape de prima echipa să o dirijez pe un drum bun”

Pe aceeași temă