Giarmata a pierdut jumătate din lot după cea mai bună clasare în C!

Giarmata a pierdut jumătate** din lot după cea mai bună clasare în C!

„Milenarii” au ajuns să formeze a doua echipă ca putere din județul Timiș în sezonul trecut, încheiat pe locul 3 în C4, dar problemele financiare nu i-au ocolit. Formația pregătită de Călin Cojocaru a rămas cu 13 jucători și are nevoie de o susținere mai mare din partea autorităților locale pentru a pregăti noul sezon.

„E cea mai bună clasare de când suntem în C. Din păcate noi însă voiam pe primul loc dar nu am reușit această clasare din mai multe motive. La fel ca anul trecut turul a fost mai bun. Îi felicit pe băieți pentru parcurs, cu toate că nu am promovat, având în vedere condițiile financiare. Sper ca Primăria să ne sprijine și să mergem mai departe”, ne-a spus Călin Cojocaru, antrenorul timișenilor.

Millenium Giarmata a obținut în sezonul 2012-2013 cea mai bună clasare de la formarea echipei (în 2006) și a avut clasări din ce în ce mai bune în eșalonul terț. Deși a fost considerată cea mai stabilă trupă de C din Timiș, echipa din nordul Timișoarei s-a confruntat totuși cu câteva neajunsuri în retur și unele restanțe către jucători.

„Problemele financiare ne-au afectat puțin. Noi sperăm ca domnul primar Virgil Bunescu să găsească soluțiile adecvate. În funcție de bani vom putea face și achzițiile de care avem mare nevoie. Mulți jucători și-au încheiat contractele, alții au ales să plece. Va fi un campionat greu după cum se anunță, cu patru serii de 18″, a adăugat Cojocaru.

Concret, în lotul actual de pe „Nicu Moraru” au rămas 13 jucători, dintre care trei sunt portari: Țurcaș, Miloevic, Narița (goalkeeperi) – Mihălceanu, Leucă, Corlățeanu, Ad. Bungău, M. Rosenblum, Mihuța, M. Călin, Oneț, Furdean și Dancia (jucători de câmp).

Gideon, blocat de regulament

Pe lângă plecări există și cazul africanului Ejebitini Gideon, care rămâne în cadrul clubului dar nu mai poate evolua din cauza regulamentului, care nu va mai permite la Liga a III-a niciun „extracomunitar” pe teren. Mai există însă și posibilitatea ca atacantul-veteran să obțină la un moment dat cetățenia română, el fiind de peste zece ani jucător activ în țara noastră.

Reunirea echipei e fixată pentru data de 1 iulie iar în ziua 22 a aceleiași luni e previzionat cantonamentul de vară. De altfel întregul program e creionat, singura incertitudine fiind resursele financiare pentru punerea lui în practică.

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Pe aceeași temă