Georgios Gakos face dezvăluiri după ce a ales să plece de la Ripensia în Liga 3. Liderul Ligii 2 nu stă pe roze, nefiind în stare să ude gazonul sau să ofere un echipament de joc

Georgios Gakos face dezvăluiri după ce a ales să plece de la Ripensia în Liga 3.** Liderul Ligii 2 nu stă pe roze, nefiind în stare să ude gazonul sau să ofere un echipament de joc

După victoria spectaculoasă de la mijlocul săptămânii trecute, 3-2 cu ASA Târgu Mureș, liderul Ligii 2, Ripensia Timișoara, se trezea fără portarul titular Georgios Gakos. Tânărul goalkeeper de 19 ani s-a săturat de amatorismul de la echipa cu care a promovat în eșalonul secund și decidea să accepte oferta primită de la ACS Șirineasa, club din Liga 3 care în această vară și-a schimbat finanțatorul și care s-a mutat din comuna vâlceană la Petroșani. Gakos pleca de la Ripensia fără să anunțe pe nimeni, acest lucru putând să-l facă, deoarece nu deținea un contract de jucător profesionist cu clubul timișorean, ci avea statut de amator și putea să își aleagă oricând orice destinație dorea.

După despărțirea de Ripensia, Georgios Gakos a oferit unui ziar local detalii interesante din bucătăria fostei sale echipe. Clubul timișorean care se pretinde a fi continuatoarea fostei campioane a României din perioada interbelică oferă condiții de nivel amator, cu toate că șefii clubului transmit la conferințele de presă cu totul altceva. De exemplu, Gakos a povestit un episod despre discuțiile cu privire la contractul său după ce s-a promovat în Liga 2.

„Nu se poate spune că sunt fugar pentru că nu am semnat nimic niciodată cu Ripensia. Era o ofertă de la Șirineasa care nu putea fi refuzată. Am primit vestea luni și totuși nu am răspuns imediat. Am vorbit cu cunoștințele mele și mi-au spus despre potențialul lor și că sunt serioși. Ceea ce m-a făcut să accept este faptul că Ripensia nu m-a respectat așa cum ar trebui. La începutul sezonului am întrebat dacă se poate să semnez un contract. După ce mi s-a făcut oferta nu mi-a convenit salariul pentru perioada de trei ani avansată. Am decis să nu semnez nimic, doar le-am cerut două lucruri. Să pună pe cineva să ude terenul măcar pe zona de 16 metri și să-mi ia ei echipament. Nu au udat terenul, iar echipamentul a fost luat datorită antrenorului (n.r. – cu portarii) Marius Pârva, care a insistat mult pe acest lucru și căruia îi mulțumesc pentru tot”, a declarat Georgios Gakos pentru PressAlert.ro.

Președintele Radu Ienovan a explicat cum de s-a ajuns în această situație. „Tot ce s-a petrecut este regulamentar, fără să intrăm în discuția aspectului moral. Gakos era legitimat ca amator la noi, dar noi i-am propus în vară un contract de profesionist. El tot ezita să discute cu noi, a spus că trebuie să se consulte cu mama, cu impresarul (n.r. – Cătălin Sărmășan). Cei de la Șirineasa i-au schimbat statutul în jucător profesionist și regulamentul spune că în această situație nu e necesar acordul clubului. Noi, deoarece suntem ultimul club la care a fost legitimat, avem obligația ca în termen de un an să le solicităm grila de formare pentru toate cluburile, pentru că și la Steaua a avut contract de amator. Pentru un an și un pic cât a stat la noi, am primi 1500-1600 de lei, pentru că Șirineasa e club de Liga a 3-a”, spus Radu Ienovan pentru TMsport.ro.

Portarul de origine grec regretă că nu a anunțat măcar antrenorii despre plecarea sa de la Ripensia, antrenorul principal Remus Steop fiind surprins de decizia lui Gakos. Un alt lucru dezvăluit de Gakos din cadrul fostului său club este legat de faptul că jucătorilor nu li se oferea mâncare după antrenament. „E adevărat că nu am anunțat plecarea. Merita să le spun antrenorilor, nu și conducătorilor. Vreau să spun că nu ni se asigura nici masa după antrenamente. Aici la Petroșani am toate condițiile”, a mai spus Gakos, care a semnat pe cinci ani cu ACS Șirineasa, echipă care a început campionatul Ligii 3 cu o victorie la scor de neprezentare, 3-0 cu AFC Hermannstadt 2. La Șirineasa, Gakos îi este rezervă lui Mihai Mincă, fostul portar al CFR Cluj.

Și alți jucători din lot au statul de amatori

Președintele clubului Ripensia a dezvălui că în lotul lui Remus Steop sunt și alți jucători legitimați ca amator. Printre aceștia se numără și titularul din atac Claudiu Matiș, jucător format de Electrica Timișoara, dar și Olărescu sau Vasiliu. În schimb, golgheterul Andrei Dumiter, un alt titular, are contract de profesionist cu Avicola Buziaș, care l-a luat de la LPS Banatul și l-a împrumutat la Ripensia. „Acum, acest caz a fost fortuit. Trebuie să fie și dorința jucătorului de a pleca. Noi suntem un club cu buget limitat, nu ne permitem să facem contracte de profesioniști tuturor tinerilor, pentru că ar trebui să le plătim grilele de formare. Cu unii jucători avem, pentru că ne-am înțeles cu cluburile lor să plătim o sumă la un viitor transfer și să îi deținem în coproprietate”, a mai spus Radu Ienovan pentru sursa citată mai sus.

Doar un portar în lot la meciul cu Dacia Unirea

Rămasă fără titularul Georgios Gakos, Ripensia l-a avut în poartă la meciul de sâmbătă de la Brăila, încheiat la egalitate, scor 2-2, cu Dacia Unirea, pe Iulius Rădulescu (24 de ani). Portar de rezervă la jocul de la Brăila timișorenii nu au avut.

Ripensia Timișoara este liderul Ligii 2 după desfășurarea primelor cinci etape. 13 puncte au acumulat până acum, remiza de la Brăila fiind primul pas greșit în acest sezon pentru nou-promovata bănățeană. Pe podium se află AFC Hermannstadt (12 puncte) și Chindia Târgoviște (10 puncte).

La finalul săptămânii, Ripensia joacă acasă cu FC Argeș.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă