Gelu Velici vede Dunărea printre echipele favorite la promovare. „Vreau să fac performanță la Călărași”

Gelu Velici vede Dunărea printre echipele favorite la promovare.**

Aflat la o nouă experiență în cariera sa după transferul la Dunărea Călărași, Gelu Miodrag Velici (25 de ani) face un pas în față după ce în ultimele sezoane a evoluat în Liga 3. Atacantul care a mai trecut și pe la Dinamo, Ceahlăul, Fortuna Poiana Câmpina, Național Sebiș sau CNS Cetate Deva speră ca pasul în Liga 2, la Călărași, să-l readucă în prim-planul fotbalului românesc. Velici a înscris miercuri primul gol pentru noua sa echipă, în amicalul cu Unirea Slobozia, câștigat cu 4-1.

Salut, Gelu! Cum este la Călărași?
Mă simt bine la echipă. Băieții m-au primit foarte bine. Ușor-ușor mă pun la punct cu pregătirea fizică. Sensei (n.r. – preparatorul fizic Constantin Niculae) se ocupă de mine pentru că am avut o perioadă de inactivitate… În rest, sunt mulțumit de ce am găsit aici și sper să le răsplătesc oamenilor de la club încrederea care o au față de mine cu evoluții cât mai bune.

Ai și marcat în ultimul amical, cel cu Slobozia…
Da. Mă bucur foarte mult că pot să ajut echipa cu toate resursele mele.

Cine ți-a făcut oferta de a veni la Călărași?
Președintele clubului, Bogdan Leu, împreună cu Adrian Mihalcea, înainte să plece de la echipă. După o întâlnire la Timișoara, mi-au prezentat proiectul și am fost foarte încântat. Am ales să rămân la această echipă chiar dacă s-a vehiculat faptul că voi pleca după Adi. Vreau să fac performanță la Călărași.

Cum vezi noul sezon care începe pe 5 august?
Greu. Va fi un campionat foarte greu. Multe echipe s-au întărit și au pretenții la promovare.

Care sunt favoritele?
Consider că nu există încă o favorită clară la promovare și că va fi o luptă între Dunărea Călărași, UTA, Chindia și, poate, Hermannstadt. Noi trebuie să jucăm toate meciurile la victorie. Vom lua meci cu meci și sunt sigur ca la sfârșitul campionatului vom fi acolo sus.

Știu că ești dinamovist. Ce echipe crezi că vor merge mai departe în cupele europene?
Sper să meargă toate echipele românești mai departe, mai puțin Steaua. Sunt total anti-Steaua. Mi-a plăcut Viitorul aseară și sper ca Dinamo să facă o surpriză frumoasă. În fotbal este posibil orice.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Pe aceeași temă