Gazul se mândrește cu Giurgiu: „Am adus un jucător de lot național”

23 Feb. 2012, 15:18 Bursa transferurilor
Gazul se mândrește cu Giurgiu:** „Am adus un jucător de lot național

După ce nu s-au înțeles cu Inter Clinceni în privința transferului lui Liviu Oșca, Gaz Metan Severin și-a întărit flancul stând prin transferul lui Alex Giurgiu, de la Unirea Alba Iulia.

„Transferul lui Oșca a picat. Am adus în locul lui un jucător mult mai bine cotat. Giurgiu e un fotbalist de perspectivă. E component al lotului național de juniori U19. Sper să se integreze la Gaz Metan și să fie util echipei în retur. O posibil să mai apară o surpriză în lotul echipei noastre”, a spus președintele Gheorghe Constantin.

Surpriza nu va fi însă mijlocașul Cristian Poiană. Aflat și pe lista Gazului, fostul jucător de la FC Drobeta va completa contingentul mehedințean de la Chindia Târgoviște. La echipa preluată de Flavius Stoican mai activează severinenii Bobi Verdeș și Mădălin Mihăescu. Aflat sub contract cu „U” Cluj, Poiană jucase în turul acestui sezon la FC Maramureș, iar din retur va evolua, tot sub formă de împrumut, la Chindia. „Am decis să aducem jucători care să semneze pe mai multe sezoane cu Gaz Metan, nu să vină sub formă de împrumut, câteva luni”, a precizat Constantin.

Noua achiziție, fundașul stânga Alex Giurgiu a semnat pe patru ani și jumătate, dar va lupta pentru un post de titular cu Liviu Rusu. Silviu Bălace și Viorel Șaim sunt și ei jucători de bandă stânga, însă vor fi folosiți mai mult în linia mediană. „Știu că e concurență pe post, dar voi lupta ca să ajung titular. Vreau să joc cât mai repede în Liga I. Am considerat că am mai multe șanse cu Gaz Metan Severin, decât cu Unirea Alba Iulia”, a spus Giurgiu.

Ar putea debuta cu Apă

Jucătorul de 19 ani ar putea debuta astăzi la echipa severineană, în amicalul cu CS Apă Craiova (Liga a IV-a Dolj), programat de la ora 15.30, pe Stadionul „Chimia” din Bănie.

În turul actualului sezon, Giurgiu a jucat în 12 partide pentru Unirea, dar n-a evoluat în meciul de la Severin, câștigat de Alba Iulia cu un neverosimil 3-0. „Am fost accidentat și nu am făcut deplasarea, dar am jucat în returul sezonului trecut, când am câștigat cu 2-1 la Severin. În luna decembrie am fost la o acțiune a lotului național de juniori, dar nu știu când va fi următoarea convocare”, a spus Giurgiu.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

23 Feb. 2012, 15:18 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă