Gane spune că Nuno Rocha este așteptat să se întoarcă vineri la Craiova

Gane spune că Nuno Rocha** este așteptat să se întoarcă vineri la Craiova

Antrenorul formației CS Universiatea Craiova, Ionel Gane, a declarat, la Aeroportul Henri Coandă, că Nuno Rocha, jucător care a semnat cu Nacional Madeira deși este sub contract cu gruparea olteană, este așteptat să se întoarcă vineri în România.

„Pe Nuno Rocha l-am învoit cinci zile, mi-a spus că a avut o tragedie în familie și trebuia să vină marți. Dacă în perioada asta el a semnat cu un alt club (n.r. – Nacional Madeira) eu cred că a fost sfătuit greșit. După ultimele discuții pe care le-a avut cu conducerea îl așteptăm să se întoarcă vineri”, a spus, joi, tehnicianul.

Gane susține că fotbalistul din Insulele Capului Verde va fi amendat pentru că a lipsit nemotivat din cantonamentul echipei. „Sigur că va lua amendă, dar va reintra în programul echipei. Îi mai acord o șansă pentru că este un jucător bun, probabil că nu și-a dat seama ce a făcut, noi ne vom baza pe el în continuare”, a menționat Ionel Gane.

Nacional a anunțat că nu este valid contractul cu Rocha

În această după-amiază, clubul de primă ligă portugheză Nacional Madeira a anunțat pe site-ul oficial că a rupt orice legătură cu Nuno Rocha, ca urmare a faptului că este jucătorul Universității. În comunicatul grupării lusitane se precizează: „Sportivul Nuno Rocha s-a prezentat la club din postura de jucător liber. Urmare a comunicatului dat de Universitatea Craiova, Nacional Madeira a aflat că jucătorul semnase contract cu Universitatea. Drept urmare, contractul dintre Nacional Madeira și jucătorul Nuno Rocha nu este valid”.


CS Universitatea Craiova și Nacional Madeira au anunțat, pe site-urile lor oficiale, că au încheiat contracte cu jucătorul Nuno Rocha din Insulele Capului Verde, gruparea română precizând că înțelegerea este pe trei ani, iar cea portugheză că fotbalistul a semnat pe cinci ani.

Nacional Madeira anunța încă de sâmbătă că a încheiat un contract cu Nuno Rocha pe cinci ani, cu o clauză de reziliere de 15 milioane de euro, și îl prezenta într-o fotografie pe fotbalist, îmbrăcat în tricoul echipei portugheze.

Cu două zile înainte, el evoluase pentru CS Universitatea Craiova, într-un amical, cu Slaven Belupo, în cantonamentul din Slovenia. Marți, gruparea olteană a precizat că Nuno Rocha a semnat în 5 iunie, o înțelegere pe trei ani, iar actul este înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal.

Nuno Rocha are 22 de ani, evoluează pe posul de mijlocaș și a jucat ultima dată tot în Portugalia, la rivala locală, Maritimo Funchal.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Pe aceeași temă