Ionel Gane, după ce Dinamo a eliminat Dunărea Călărași și a urcat în semifinalele Cupei României: ”Am început un pic mai ezitant, dar asta e situația. Până la urmă a ieșit bine”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 23:42 Cupa

Dinamo e a patra echipă calificată în semifinalele acestei ediții a Cupei României, după Universitatea CraiovaViitorul Pandurii Târgu Jiu și Astra.

Echipa antrenată de Ionel Gane a avut mari emoții în prima jumătate de oră a meciului cu Dunărea Călărași, când echipa din Liga 2 a avut mai multe ocazii de a înscrie, inclusiv de unu la unu cu portarul, însă Mihai Eșanu a fost imperial. Paul Anton (32 și 44) a reușit să dea două goluri cu șuturi de la distanță, la faze care nu anunța nimic, însă în care portarul Stefan Krell a fost surprins. În repriza secundă au mai înscris Florin Bejan (62), respectiv Marius Fotescu (67), pentru Dunărea, astfel că Dinamo s-a impus cu 3-1 la Călărași.

Ionel Gane, după ce Dinamo a învins Dunărea Călărași: ”Ne aduce mai multă încredere pentru următorul joc”

La final, antrenorul Ionel Gane a spus că acest succes din cupă va da încredere jucătorilor săi și în campionat, unde nu au mai câștigat de cinci meciuri.

”Sunt bucuros pentru meciul pe care l-am făcut. Aveam nevoie de această victorie, nu numai de calificare. Dar și faptul că ne aduce mai multă încredere pentru următorul joc. Chiar făceam o glumă cu cineva și spuneam că dacă am fi abordat meciurile din campionat cum le-am abordat pe cele din cupă, acum eram sigur în play-off”, a spus Gane, care a încercat să explice și începutul slab al echipei sale, în prima jumătate de oră fiind dominată de divizionara secundă: ”După ce vii după trei – patru înfrângeri, și mai ales după ultima înfrângere, cu Viitorul (n.r. – 0-5 în Ștefan cel Mare), indiferent cât i-aș motiva eu, până la urmă încrederea vine tot din teren, așa că realizările pe care le-am avut contează foarte mult la nivel de încredere pe parcursul jocului. Am început un pic mai ezitant, e adevărat, dar asta e situația. Până la urmă a ieșit bine.”

În următoarea etapă, a 26-a a Ligii 1, Dinamo joacă la FC Voluntari, în data de 8 martie, de la ora 20:30. ”Câinii” sunt pe locul 13, cu 26 de puncte, iar ilfovenii sunt pe 14, cu 24 de puncte.

În această ediție a Cupei României, Dinamo a mai trecut cu 3-0 de Viitorul, în 16-imi, și cu 1-0 de FCSB, în optimi.

Gane nu are pretenții pentru următorul adversar din Cupa României

Antrenorul lui Dinamo nu are preferință în următoarea fază a Cupei României și își dorește să câștige trofeul.

”Ne-am propus. Faptul că am ajuns până aici. Am spus-o și după meciul cu FCSB: este un obiectiv al nostru. Suntem în semifinale și ne dorim doarte mult să câștigăm acest trofeu pe care nu l-am câștigat demult. 

În următorul tur va fi o dublă, și atunci șansele sunt mult mai mari în această fază a competiției”, a mai spus Gane, care mai transmis că este bucuros pentru că Dinamo va juca un amical cu Dinamo Kiev, banii care se vor strânge în urma acestui joc urmând a ajuta clubul bucureștean să își achite datoriile pentru a putea primi licența pentru următorul sezon de Liga 1.

Dinamo în meciul cu Dunărea Călărași: Mih. Eșanu – Sorescu, Ric. Grigore (Bejan 46′), Puljic (cpt.), St. Filip – Vl. Achim, P. Anton (G. Crețu 77′), Al. Răuță – Morsay (Măgureanu 90′), M. Gueye, Fabbrini (Bani 84′). Rezerve neutilizate: Kongshavn – Andr. Radu, Bordușanu, G. Stere, Mihaiu.

Foto: George Flușter / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/dunarea-calarasi-a-pierdut-cu-dinamo-dar-si-a-egalat-cea-mai-mare-performanta-din-cupa-romaniei-cristian-pustai-stie-unde-s-a-facut-diferenta-si-explica-de-ce-a-schimbat-portarul-la-pauza-19172746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-dunarea-calarasi-incearca-sa-produca-surpriza-si-sa-elimine-dinamo-meciul-incepe-de-la-ora-2000-19172647

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/paul-anton-o-reinventeaza-pe-dinamo-dunarea-calarasi-cupa-romaniei-19218070

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 23:42 Cupa
Pe aceeași temă