Al doilea golgheter al echipei UTA din sezonul trecut, deși e fundaș, a devenit liber de contract. Acum își dorește să facă pasul în Liga 1: „Sunt pregătit pentru o nouă provocare”

În sezonul recent încheiat, UTA a apelat la un jucător under 21 pentru flancul stâng al apărării, ba chiar l-a folosit și în centrul defensivei atunci când a avut nevoie. Iar încrederea acordată de antrenorii Ionuț Popa și Cristian Păcurar lui Paul Copaci, căci despre el este vorba, a fost răsplătită.

Arădeanul a strâns nu mai puțin de 32 de meciuri, toate ca titular, dintr-un total de 38, a marcat cinci goluri și a oferit trei pase decisive coechipierilor săi. Însă schimbarea în această vară a regulii jucătorilor under, de la 21 la 19 ani, l-a afectat din plin pe Copaci, în ciuda cifrelor acumulate în campionatul recent încheiat.

Fundașul care pe 16 septembrie împlinește 21 de ani nu a intrat în planurile noului antrenor, Laszlo Balint, astfel că a ajuns să se despartă de UTA după ce a renunțat la salariile restante și și-a plătit singur grila de formare.

„Sezonul trecut, pe plan personal, pentru mine a fost cel mai bun la seniori de până acum. Am marcat cinci goluri, am oferit trei pase decisive și am fost integralist în 80 la sută dintre partide. Am fost al doilea golgheter al formației. La UTA am întâlnit băieți de caracter și am avut un vestiar unit, chiar dacă au fost multe modificări. A fost o onoare să joc pentru UTA și pentru suporterii acestei echipe”, a spus Paul Copaci, care se desparte de UTA dezamăgit de faptul că a fost lăsat în afara lotului după un sezon bun.

Acesta a rememorat și un moment frumos și altul neplăcut trăite la UTA în sezonul încheiat: „Cea mai mare dezamăgire a fost clasare la final de sezon (n.r. – pe locul 13, la egalitate cu 11), cu toate că am fost în obiectivul plasat de conducere. Cel mai frumos moment a fost când, în a doua etapă din campionat, am marcat o dublă, în meciul cu Farul, și am câștigat cu 4-2″.

Acum, devenit liber de contract, fundașul speră să ajungă în Liga 1, unde poate profita de regula under 21, la care se încadrează și în acest sezon. „Am avut discuții cu echipă de Liga 1, dar, din pricina baniilor ceruți de UTA sau a altor lucruri, nu am reușit să mă transfer. Am avut discuții și cu o echipă din străinatate, dar a fost același rezultat. Până la urmă, am reușit să îmi reziliez contractul și sunt liber. Mă antrenez cu un preparator fizic în Arad și sunt pregătit pentru o nouă provocare. Mi-aș dori să fac pasul la Liga 1”, a mai spus Paul Copaci, care până la vârsta de 18 ani a avut selecții constante la grupele de juniori ale naționalei.

Până acum, în cariera sa, Copaci a mai evoluat pentru Olimpia Satu Mare și CSM Școlar Reșița.

Pe aceeași temă