Fostul căpitan al naționalei U19 a semnat la Oțelul. Jucătorul vine de la liderul Ligii 2. „Las lumea să-mi aprecieze calitățile arătate pe teren”

SC Oțelul Galați și-a completat lotul, în ultima zi a perioadei de transferuri, cu mijlocașul ofensiv Bogdan Danciu, în vârstă de 21 de ani. S-a format la Gloria Buzău, unde a debutat în liga secundă, sub comanda antrenorului Ion Viorel, jurnaliștii buzoieni descriindu-l ca un jucător creativ, foarte talentat.

Danciu vine sub formă de împrumut de la echipa Dunărea Călărași, aflată pe primul loc în liga secundă, pentru care în tur a jucat în 15 partide (10 ca titular) și a marcat un gol. Oțelul are prima opțiune de achiziție a lui Danciu în vară, în cazul în care Dunărea nu-l va vrea înapoi.

„Acest împrumut la SC Oțelul Galați nu este deloc un pas în spate pentru Bogdan. Dimpotrivă, va juca pentru o echipă angrenată în lupta pentru promovarea în Liga a 2-a. Sper să aibe meciuri cât mai bune și-l așteptăm la vară, mult mai determinat și mai motivate, când expiră și împrumutul. Îi urăm mult succes la Galați”, a declarat președintele Dunării, Florentin Brișan, despre împrumutul lui Danciu la Galați.

„Sperăm să promovăm succesiv în Liga a 2-a și în Liga 1”

Noul jucător al Oțelului pentru returul Ligii a 3-a a fost căpitanul naționalei de juniori Under 19, echipă din care mai făceau parte Andrei Ivan, George Pușcaș, Vlad Olteanu, Silviu Balaure și Alexandru Tudorie.

„În primul rând, mă bucur nespus de mult că am ajuns la un club de o asemenea tradiție, cum este Oțelul. Pentru mine reprezintă o nouă provocare și, de ce nu, sperăm să promovăm succesiv în Liga a 2-a și în Liga 1, dacă dă Dumnezeu. Încă de mic am urmărit meciurile Oțelului, și cele din grupele europene, și cele din campionat, mai ales fericitul eveniment, când s-a câștigat titlul. Sper doar să-mi fac treaba cât mai bine și, de ce nu, să rămân aici pentru o perioadă mai îndelungată. Ca și post, îmi place să joc de la linia mediană în sus. Calitățile mele nu pot să mi le exprim decât pe teren și las lumea să aprecieze, să mă caracterizeze”, a spus Danciu după ce a semnat cu Oțelul.

Al șaselea transfer după ce Pușcașu a plecat

În schimb, mijlocașul Andrei Pușcașu, cel care venise la Oțelul la reluarea pregătirilor, s-a hotărât în cele din urmă să continue cu Dunărea Călărași.

Celelalte noutăți din această iarnă de la Oțelul sunt Bogdan Matei (fundaș central, venit de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta – AFC Hărman), Radu Necșulescu (mijlocaș central – FC Hermannstadt), Mihnea Vlad (mijlocaș central – Dinamo București) și revenirea gălățeanului Robert Moglan (mijlocaș central, fundaș central).

Acum, după închiderea perioadei de transferuri, Oțelul mai poate legitima doar jucători liberi de contract înainte de 19 februarie și nu este exclus să mai apară vreo noutate în lot până la primul meci din retur, cel din 10 martie, în deplasare, cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: SC Oțelul Galați

Pe aceeași temă