Fortuna și-a transferat „călăul”

Fortuna și-a transferat „călăul

Gruparea prahoveană din Liga a III-a, Fortuna Poiana Câmpina, și-a asigurat serviciile unui atacant „under 21”, remarcat în prima parte a campionatului la FC Zagon. Este vorba despre atacantul Ștefan Andrei Mircescu, jucător de 20 de ani care a semnat reușita covăsnenilor în disputa directă cu Fortuna! Mircescu a marcat atunci în min. 89, la Zagon, singurul gol al partidei care a dus la demiterea lui Laurențiu Diniță de pe banca grupării finanțate de Radu Călin.

Aflat sub contract cu Zagonul, Mircescu a semnat deja cu Fortuna, care l-a cumpărat pe acesta, actele parafându-se luna trecută. Brașovean fiind, Mircescu a mai jucat, înainte de Zagon, pentru echipe din acest județ, Inter Cristian și Viitorul Ghimbav (de unde se transferase în Covasna în iulie 2013).

Cum Fortuna a avut ceva probleme cu găsirea celor trei titulari „sub 21 de ani”, obligatorii la fiecare meci, venirea lui Mircescu poate fi considerată o mutare bine-venită. În afara acestuia, Fortuna l-a vrut și pe Știrbu, un mijlocaș remarcat de asemenea la Zagon, dar tratativele pentru acesta din urmă nu s-au concretizat.

Plecarea lui Mircescu de la FC Zagon este doar un „episod” dintr-o serie lungă de probleme cu care se confruntă gruparea din Covasna. Rămasă fără bani, echipa FC Zagon s-a despărțit și de majoritatea celorlalți jucători de valoare, antrenorul-jucător Csaba Borbely confirmând, de asemenea, că a plecat de la echipă, la fel ca și căpitanul Gabi Frâncu, aflat în căutarea unui angajament „stabil”, de asemenea.

Zagonul are însă prezența în play-off aproape asigurată, fiind clar că echipa care a fost revelația turului – acumulând 31 de puncte (locul 3 în clasamentul „la zi”, cu doar 3 puncte în urma primelor clasate – SCM Argeșul și Chindia Târgoviște) – nu mai poate menține ritmul în mini-retur, avansul de 14 puncte față de locul 7 (ocupat acum de Conpet) – asigurând prezența în play-off, cu „condiția” ca să se mai găsească fonduri pentru plata baremurilor de arbitraj și a celorlalte obligații, banii primiți de la Radu Călin pentru transferul lui Mircescu fiind o „gură de oxigen” pentru patronul „verzilor” – Ferenc Kelemen.

Promisiune de la „constructor”: 1 aprilie

Fortuna se va întoarce „acasă”, pe arena din Poiana Câmpina, pe 1 aprilie, lucru care se speră să nu fie o… păcăleală. Din estimarea firmei care se va ocupa de lucrările de modernizare care se vor efectua la stadionul din Poiana Câmpina, la începutul lunii aprilie suprafața de joc va fi gata, împreună cu toate celelalte lucrări preconizate (instalație automată de irigare, instalație de încălzire, gazon nou etc), astfel că în meciurile din play-off se speră la revenirea echipei pe acest teren, baza sportivă urmând să devină o mică bijuterie, prin efortul financiar al lui Radu Călin și al firmelor sale.

Până atunci, pentru prima parte a pregătirilor, Fortuna se va antrena, foarte probabil, pe terenul sintetic de la Izvorani, apoi va pleca în Antalya, urmând ca în această perioadă să se ia o decizie cu privire la stadionul pe care echipa va evolua în retur. Acesta va fi la Brazi, sau, posibil, pe „Astra”, urmând ca lângă Combinat să se efectueze doar ședințele de pregătire.

„Portret robot” de antrenor

Veștile privind banca tehnică a echipei Fortuna Poiana Câmpina au „umplut” zilele de vacanță! Dealtfel, acest subiect, al antrenorului pe mâna căruia Radu Călin își dă echipa, este o „pâine bună” de ceva timp, doar în acest sezon fiind vreo șase-șapte mandate „pline” sau „interimare”, fiecare cu povestea sa!

Acum, când Fortuna caută antrenor, din nou, merge un „joc”, ca de vacanță, cu „portretul robot” al modelului de antrenor pe care-l caută Radu Călin.

Condițiile nu sunt deloc simple sau puține, iar răspunsul la această „ghicitoare” probabil că îl vom vedea în câteva zile:
1. Prima condiție este… să fie fost stelist!
2. Următoarea condiție, la egalitate cu prima, să fie și… ex-petrolist!
3. Apoi, să facă parte din categoria tehnicienilor „tineri”
4. Nu e Răchită
5. Edi Iordănescu a fost și va fi întotdeauna, dar sunt șanse mici de data aceasta. Poate din vară sau din… umbră!

Mai rămân puține nume, așa, la „nimereală” – Pompiliu Stoica, Nana Falemi, (Vali Negoiță, care e în Irlanda, Liliac nu se pune, fiind cu portarii, Panait e în Germania). Cine să fie, cine să fie? Stăncioiu, desigur, care tocmai a semnat o „prelungire”!

Articol scris de Marian DIMA

Pe aceeași temă