Foresta dă jucător în Liga 1! Juventus îl păstrează pe internaționalul echipei sucevene

Foresta dă jucător în Liga 1!** Juventus îl păstrează pe internaționalul echipei sucevene

Foresta se va despărți în această iarnă de mijlocașul Charles Acolatse.

Ca urmare a evoluțiilor bune din turul campionatului, fotbalistul în vârstă de 22 de ani a intrat în atenția grupării de prima ligă Juventus București, care luptă din răsputeri pentru salvarea de la retrogradare. Acolatse a început pregătirea de iarnă cu gruparea bucureșteană, reușind să-i convingă pe antrenorii Marius Baciu și Erik Lincar cu prilejul stagiului centralizat din Antalya. Acesta a evoluat titular în două dintre amicalele disputate de Juventus în Turcia, cu FC Taraz (Kazahstan), scor 2-0, și cu FC Stal Kamianske (Ucraina), scor 0-0, intrând pe parcurs în cel de-al treilea, susținut împotriva albanezilor de la FC Kamza, încheiat nedecis, 1-1.

Negocierile dintre cele două cluburi privind cedarea definitivă a lui Acolatse la Juventus au avut loc aseară, conducerea Forestei intenționând să păstreze un procent însemnat dintr-o viitoare revânzare a jucătorului.

Charles Acolatse a fost unul dintre jucătorii de bază ai Forestei în sezonul de toamnă, prestațiile sale constant bune propulsându-l, în premieră, în echipa națională a statului Togo, meciul său de debut în reprezentativa condusă din teren de celebrul Emmanuel Adebayor având loc pe 12 noiembrie anul trecut, în compania selecționatei din Mauritius.

Juventus București ocupă în acest moment ultimul loc în Liga 1, însă dacă s-ar înjumătăți punctele în acest moment, pentru play-out, Juventus ar avea 5 și s-ar afla la numai trei distanță de locul de baraj, ocupat în prezent de Gaz Metan Mediaș.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă