FC Argeș, ce rateu! Wallace pleacă în Austria cu Rapid: „Sabău m-a dorit mult”

15 Jun. 2012, 15:30 Bursa transferurilor

Fostul fotbalist al lui FC Ar­geș, Wallace da Silva, are mari șan­se de a evo­lua în sezonul vii­tor la unul dintre granzii Ro­mâ­niei. Fundașul din Țara Cafelei s-ar putea să aibă noroc să evolueze la Rapid București. Jucă­torul care aparține de e­chi­pa de Liga a III-a Gi­rom Albota s-a pre­zen­tat ieri la reunirea lo­tu­lui giuleștean pre­gă­tit de Ioan Ovidiu Sabău.

Fotbalistul a evoluat a­nul trecut sub formă de împrumut la FC Argeș, în­să oficialii clubului alb-violet doreau să îl păs­tre­ze în continuare la echipă fără să dea niciun ban pe el. Con­du­că­torii de la Girom Al­bota nu au fost de acord cu acest lu­cru și au cerut o sumă de bani, plus un procent dintr-un viitor transfer. FC Ar­geș nu a fost de acord să dea bani, iar jucătorul a revenit la Albota.

„Poate face față Diviziei A”

Primarul Albotei, Ion Dumitru, este con­vins că Wallace are valoare să îm­brace tricoul Rapidului în noul sezon com­petițional: „Nu noi am fost cei care l-am trimis la Rapid. Sabău l-a urmărit de mai mult timp. Wallace era la mare cu familia și a vorbit cu antrenorul Ra­pi­dului, care i-a spus să se prezinte la e­chipă. De la FC Argeș mai are de primit două salarii. Eram convins că așa o să se întâmple, pentru că nu s-au com­por­tat civilizat față de el. Un transfer al lui Wal­lace la Rapid ar însemna foarte mult pentru fotbalul argeșean. Sunt con­vins că poate face față la nivelul Diviziei A, deoarece este un tip foarte serios. Vrea să își ajute familia foarte mult. Dom­nul Oprican îl ajută să plătească ra­tele pentru o casă în Brazilia”.

„Sabău m-a dorit mult”

Jucătorul de culoare este încântat că a ajuns la o echipă ca Rapid: „Mă simt foarte bine la această echipă. Am făcut primul antrenament sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău. Atmosfera este foar­te frumoasă. Deocamdată nu am sem­nat nimic, iar luni vom pleca în cantona­ment în Austria. Am vorbit cu antrenorul și mi-a spus că mă vrea la echipă. Este un pas mare în cariera mea, iar o for­ma­ție ca Rapid nu se poate refuza. Au în lot jucători foarte buni și caractere a­de­vărate. M-am întâlnit și cu Dani Co­man, care mi-a dat sfaturi. Mi-a spus să fiu serios și să mă țin de treabă, pentru că voi avea foarte mult de câștigat. Este șansa mea și vreau să profit de ea! Îmi pare rău de colegii pe care i-am avut la FC Argeș, dar voi continua acolo unde sunt dorit. Dacă mă pregătesc bine, sunt convins că pot face față la Rapid. Sa­bău este un om serios și un antrenor foarte bun, care se vede că știe fotbal. El m-a vrut la echipă și a insistat să vin la reunire. Voi face tot posibilul să nu îl dezamăgesc”.

3 goluri a reușit să înscrie Wallace pentru FC Argeș în sezonul recent încheiat

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul Zilei)

15 Jun. 2012, 15:30 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă