Farul l-a pierdut și pe Ispas. Fundașul a semnat cu o altă echipă din Liga 2

Turris Turnu Magurele i-a dat o adevărată lovitură echipei lui Ciprian Marica, SSC Farul. Nou-promovata în Liga 2 le-a luat constănțenilor unul dintre puținii jucători experimentați pe care îi mai avea în lot din sezonul recent încheiat.

Deși s-a prezentat la reunirea Farului, fundașul Denis Ispas (25 de ani) a acceptat între timp oferta primită de la Erik Lincar și a lăsat Constanța pentru Turnu Măgurele.

Ispas a jucat în sezonul trecut atât în Liga 1, cât și în Liga 2. În prima parte a campionatului a evoluat în 12 meciuri pentru Dunărea Călărași, iar în iarnă a semnat cu SSC Farul, pentru care în acest an a jucat în 14 partide.

Târgovișteanul a evoluat mare parte din cariera sa de până acum la Chindia, club de care s-a despărțit cu scandal la începutul anului 2018. Atunci, fiind în ultimele șase luni de contract, a semnat cu rivala la promovare Dunărea Călărași. Chindia nu l-a lăsat să plece, dar nici nu l-a păstrat în lot, ci l-a trimis împrumut în Liga 3, la ACS Șirineasa (devenită apoi Energeticianul). La formația de la Petroșani a jucat câteva meciuri, plecând la scurt timp și de acolo și pregătindu-se singur până când i-a început contractul cu Dunărea.

Până acum, Turris i-a mai achiziționat și pe portarii David Duțu (19 ani, ex SC Popești Leordeni) și Aurelian Păun (18 ani), fundașul Cătălin Pîrvulescu (28 de ani, ex FC Hermannstadt), mijlocașii Charles Acolatse (24 de ani, ex FK Sileks / Liga 1 Macedonia), Silviu Pană (27 de ani, ex Dunărea Călărași), Alexandru Mitracu (18 ani, ex CS Tunari) și George Călințaru (30 de ani, ex Daco-Getica) și atacantul Cristian Bud (34 de ani, ex CFR Cluj). Echipa din Teleorman l-a adus și pe Florin Matache (36 de ani, ex Flacăra Horezu), pe acesta ca antrenor cu portarii, însă va putea fi utilizat ca jucător și în situații extreme.

Altfel, astăzi, Turris ar fi trebuit să joace un prim meci amical, la București, cu Daco-Getica, însă echipa lui Marius Baciu a anunțat că nu mai poate să onoreze întâlnirea. În schimb, formația din Turnu Măgurele o va întâlni miercuri, de la ora 10:30, pe teren propriu, pe Spartak Plevna, o nouă promovată în liga a doua din Bulgaria.


Denis Ispas (foto, ultimul din stânga, în plan secund), la antrenamentul de luni al Farului


Denis Ispas, noul jucător al nou-promovatei în Liga 2 Turris Turnu Măgurele, după ce a semnat, vineri, contractul

Pe aceeași temă