Făiniși nu exclude o revenire în fotbalul severinean: „Dacă se rezolvă problemele, m-aș întoarce la Minerul”

Făiniși nu exclude o revenire în fotbalul severinean:**

Liber de contract, după ce s-a despărțit de divizionara secundă FC Caransebeș, mijlocașul severinean Adelin Făiniși nu exclude o revenire la echipa cu care a promovat în vară în Liga a III-a. Totul depinde de faptul dacă Minerul Mehedinți își va rezolva problemele financiare în această iarnă.

Făiniși a fost unul dintre jucătorii care au avut un aport decisiv la promovarea clubului de la Valea Copcii, pentru care a înscris 10 goluri în sezonul precedent din Liga a IV-a Mehedinți, iar la barajul cu Gilortul Târgu Cărbunești (2-0) a fost integralist. Deși, imediat după promovare, a plecat să dea probe de joc la Dinamo II București, iar în cele din urmă a semnat cu FC Caransebeș, severineanul de 21 de ani s-a interesat mai mereu de situația fostei sale echipe.

„Am vorbit mai tot timpul cu foștii mei colegi. Știu că au luat un singur salariu de când au promovat și e greu să joci fotbal în aceste condiții, dar ei au dat dovadă de caracter, n-au renunțat și au reușit să încheie turul. Dacă în pauza de iarnă se vor reglementa lucrurile și echipa va avea stabilitate financiară, mi-ar plăcea să revin la Minerul, fiindcă aș evolua acasă, pe un stadion de Liga 1. Dacă nu se implică Primăria, cred că Minerul se va desființa. Ar fi păcat ca județul să mai piardă o echipă”, a precizat Adelin Făiniși.

Acesta a mai jucat în Liga a III-a în toamna lui 2010, cu CS Termo Severin, echipă care, după doar un tur, s-a desființat, tot din cauza problemelor financiare.

Caransebeșul, mai bine reprezentat decât Severinul

Fotbalistul severinean deplânge situația sportului de echipă din Mehedinți, care riscă să devină inexistent la nivel național. „Severinul e un oraș mare, are un stadion superb, o sală polivalentă foarte frumoasă, dar nu are niciun sport de echipă. Nici măcar la nivel de eșalon inferior, noi nu avem  handbal, baschet, volei sau futsal. Nu avem nimic! Un orășel precum Caransebeșul, cu un stadion de doar 2500 de locuri, are echipă de fotbal în eșalonul secund, dar și una de volei în prima ligă! Sper ca Primăria și oameni de afaceri de Severin să facă ceva în privința sportului local și să nu mai fim ultimul județ din țară”, a afirmat Făiniși.

Articol si foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă