EXCLUSIV | Steaua a rezolvat transferul celor trei jucători de la Ceahlăul. Campioana a plusat la oferta inițială, iar noile achiziții vor semna miercuri

EXCLUSIV | Steaua a rezolvat transferul celor trei jucători de la Ceahlăul.** Campioana a plusat la oferta inițială, iar noile achiziții vor semna miercuri

UPDATE 18:30 Steaua și Ceahlăul s-au înțeles pentru transferul „la pachet” al jucătorilor Cătălin Ștefănecu, Doru Popadiuc și Sebastian Chitoșcă. Cei mai valoroși fotbaliști ai trupei moldave și-au dat acordul verbal pentru semnarea contractelor, iar aceștia se vor deplasa în cursul zilei de miercuri la București pentru a parafa actele cu Steaua.

Sunt 100 la sută ai Stelei

Ceahlăul va încasa 120.000 de euro în schimbul celor trei jucători, Steaua plusând la oferta inițială pentru ca formația din Piatra Neamț să nu-și mai păstreze vreun procent dintr-un viitor transfer al celor trei jucători.

Inițial, în discuție era o sumă de aproape 100.000 de euro, cu mențiunea că Ceahlăul să încaseze un mic procent din eventualele transferuri viitoare. Campionii au profitat însă de situația financiară dezastruoasă în care se află echipa din liga secundă și a reușit să scoată respectiva clauză din înțelegere, oferind cu 20.000 de euro în plus.


 

Steaua profită de situația dificilă prin care trece Ceahlăul Piatra Neamț și este foarte aproape să perfecteze trei transferuri importante de la moldoveni. Cătălin Ștefănecu, Doru Popadiuc și Sebastian Chitoșcă, cei mai valoroși jucători ai Ceahlăului în acest moment sunt la un pas de a ajunge la echipa campioană într-o afacere de sub 100.000 de euro, după cum a declarat pentru ProSport președintele Consiliului de Administrație al nemțenilor, Viorel Măstăcăneanu.

Cei trei fotbaliști sunt în atenția Stelei, săptămâna aceasta vom afla dacă se va semna totul. Suma de transfer este una mică, modestă. Vorbim de o sumă în jurul a 100.000 de euro, noi suntem cei interesați în mod deosebit de transfer, sperăm să se rezolve repede, a spus acesta.

Cei trei fotbaliști ai Ceahlăului doriți de Steaua:

  • Cătălin Ștefănescu, 20 de ani – mijlocaș central
  • Doru Popadiuc, 20 de ani – mijlocaș stânga
  • Sebastian Chitoșcă, 23 de ani – mijlocaș stânga

O vară săracă în transferuri. Urmează o iarnă la fel?

Cu toate că la nivel declarativ se pregăteau pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor, oficialii campioanei au neglijat complet perioada de transferuri din vară. Gigi Becali nu a alocat un fond mare pentru transferuri, iar sub comanda lui Mirel Rădoi s-au prezentat fotbaliști aduși gratis sau cu sume mici de transfer.

Sulley Muniru, Gregory Tade, Alexandru Tudorie și Aymen Tahar au fost singurii pentru care campioana a plătit, însă suma totală pentru aceștia a fost de circa un milion de euro. În rest, Jean Sony Alcenat, Jugurtha Hamroun, Cătălin Carp, Vlad Mihalcea sau Houssine Kharja au venit fără ca Steaua să plătească.

Articol scris de Cristian SCUTARIU

Pe aceeași temă