EXCLUSIV | Petrolul vrea să dea lovitura. Îl dorește pe cel mai bun marcator străin din România

Petrolul nici nu se gândește să mai rateze o promovare și echipa prezidată de Marius Stan vrea transferuri importante în această iarnă. Ploieștenii au încheiat anul pe locul 8, la 6 puncte distanță de a doua poziție care duce direct în Liga 1, și pentru a face diferența pe finalul sezonului urmărește să transfere de la echipele de prima ligă.

Cea mai importantă lovitură ar fi Eric de Oliveira, căruia oficialii Petrolului i-au pregătit o ofertă. Alături de Wesley, Eric este fotbalistul străin cu cele mai multe goluri marcate în istoria Ligii 1 și unul dintre ultimele sale obiective este să marcheze golul care să-l lase singur pe primul loc în acest clasament all time.

Eric a marcat golul cu numărul 64 în Liga 1 în luna august, dar de atunci a mai jucat într-un singur meci în campionat, în special din cauza unor probleme medicale.

De faptul că nu a mai fost folosit de Gică Hagi în ultimele jocuri ale anului vrea să profite conducerea celor de la Petrolul. Până să negocieze cu Eric, ploieștenii trebuie să-l convingă pe Gică Hagi să renunțe la brazilianul care a împlinit 34 de ani pe 5 decembrie.

Situația va fi lămurită în primele zile din luna ianuarie, după reunirea lotului celor de la Viitorul, ocupanta locului 6 în Liga 1.

Brazilianul Eric De Oliveira Pereira are șase meciuri jucate în acest sezon de Liga 1 pentru Viitorul și a marcat cinci goluri. În România a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu.

Printre cele mai importante nume pe care Petrolul le are în lot sunt Laurențiu Marinescu, Hamza Younes, Ștefan Bărboianu, Cristian Sîrghi, Cezar Lungu, Ionuț Cioinac sau Alexandru Munteanu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: George FLUȘTER / Mediafax Foto

Pe aceeași temă