EXCLUSIV | Deian Sorescu merge la Dinamo, dar și FCSB vrea un alt jucător de la ASU Politehnica! Alte posibile plecări de la timișoreni

  • ASU Politehnica a pierdut un jucător de mare valoare după ce Deian Sorescu (20 de ani) a semnat, joi, cu Dinamo. Mijlocașul de bandă era la final de contract cu clubul susținut de suporteri, care nu va încasa niciun ban pe timișorean.
  • O altă mutare-bombă se pregătește zilele acestea, cu Radu Motreanu (19 ani) la FCSB, iar, de data aceasta, banii îi va încasa rivala ACS Poli, echipă de care aparține fundașul. De altfel, și alți alb-violeți ai Politehnicii din Liga 2 mai sunt doriți de alte echipe.

 

Despre Deian Sorescu, care a semnat pe patru ani cu Dinamo și va avea un salariu lunar de aproximativ 5.000 de euro, se credea că ar fi fost dorit și de FCSB. De fapt, trupa roș-albastră a „ochit” alt tânăr fotbalist U21 din lotul lui ASU Politehnica.

„Astăzi am văzut meciul întrerupt de la Arad. Dică și stafful lui au fost să vadă Clinceni – FC Argeș. Lucrăm, ne interesăm. Îmi place un jucător de la ASU Poli. Sper să putem să îl luăm, să vedem cât cer pentru el”, a spus directorul sportul al FCSB, Mihai Stoica, la DigiSport.

Însă, cel la care se referea Stoica nu era Sorescu, ci Radu Motreanu. Fundașul este însă împrumutat de la ACS Poli la echipa de liga secundă. Fotbalistul care va face 20 de ani vara aceasta mai are contract cu clubul de prima ligă până în vara lui 2020. Astfel, după mult timp, ACS Poli va încasa în sfârșit bani pe un jucător. Din informațiile noastre, va fi vorba de o sumă între 100.000 și 200.000 de euro.

27 de meciuri, dintre care în 24 a fost titular, a jucat Radu Motreanu în acest sezon pentru ASU Politehnica. Sezonul trecut a evoluat tot la echipa suporterilor, unde a avut 31 de apariții.

În trecut, Radu Motreanu a fost ofertat și de Academia Hagi, dar a ales să își continue junioratul la Timișoara. Site-ul transfemarkt.de îl evaluează la 175.000 de euro.

11 goluri și 28 de meciuri, în toate evoluând ca titular, sunt cifrele din acest sezon ale lui Deian Sorescu la ASU Poli. Mijlocașul ofensiv e unul dintre cei mai buni jucători ai echipei suporterilor, fiind și golgheter.

Va fi o vară cu alte despărțiri la ASU Politehnica

Plecările de la ASU Politehnica nu se vor opri la cei doi talentați tineri, Sorescu și Motreanu. Fundașul stânga Carol Taub ar fi dorit de „U” Cluj, echipă ce e ca și promovată în liga secundă. De asemenea, mai mult ca sigur, și Cornel Predescu va părăsi echipa alb-violetă.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă