EXCLUSIV | CS Balotești și-a pus antrenor principal din Algeria și i-a stabilit un obiectiv îndrăzneț: locurile 1-10

EXCLUSIV | CS Balotești și-a pus antrenor principal din Algeria** și i-a stabilit un obiectiv îndrăzneț: locurile 1-10

Rămasă fără antrenor principal la finalul anului trecut după ce s-a considerat că rezultatele obținute sub conducerea lui Cornel Nica nu au fost satisfăcătoare, CS Balotești are, începând de astăzi, un nou antrenor. Echipa ilfoveană s-a pregătit în toată această iarnă sub comanda „secundului” Emil Stanca, iar cu o săptămână înainte de reluarea campionatului a bătut palma cu Augustin Călin (36 ani).

Originar din București, tizul fostului mijlocaș ofensiv al echipelor Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo, Rocar sau Oțelul, e posesor al licenței A UEFA, iar până acum a pregătit echipe din ligile inferioare din România sau din Algeria.

„Augustin Călin e noul antrenor. A pregătit mai mult echipe din Algeria. Acum și-a încheiat contractul și a venit la noi. A semnat până la vară și are ca obiectiv locurile 1-10”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul sportiv al Baloteștiului, Cătălin Împăratu.

Augustin Călin a antrenat în România echipe precum Phoenix Ulmu, Comprest GIM și Electroaparataj, toate din Liga a 4-a, în timp ce în Algeria a pregătit echipe de Liga 2 ca US Chaouia, ES Collo, Ramdane Djamel și USM Blida, aceasta din urmă fiind ultima pe care a pregătit-o.

La CS Balotești, Călin îl va avea în stafful tehnic pe aceiași membri care l-au ajutat și pe Cornel Nica: secundul Emil Stanca, antrenorul cu portarii Mircea Marin și masorul Bashir Ekir Mark.


 

16 este locul ocupat de CS Balotești la finalul primei părți a actualului sezon al Ligii 2, poziție care asigură totuși menținerea în acest eșalon după ce în această iarnă Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea s-au retras. Ilfovenii au 16 puncte, cu trei mai multe decât Metalul Reșița, echipa cu care se va lupta pentru evitarea singurului loc retrogradabil, însă au și un meci mai puțin disputat.

Linia de clasament a CS Balotești după 22 de etape:

locul 16 – 19 meciuri – 4 victorii – 4 egaluri – 11 înfrângeri – 22-36 golaveraj – 16 puncte


 

Marian Neagu, ultima achiziție

În această iarnă, CS Balotești a adus opt jucători noi, ultima achiziție fiind mijlocașul Marian Neagu, ultima dată la ACS Berceni. 

Transferurile făcute de ilfoveni: Ciprian Dicu (mijlocaș, CS Tunari), George Ivan (mijlocaș, Unirea Tărlungeni), Andrei Rontea, Eugen Nica (mijlocaș și atacant, ambii veniți împrumut de la Juventus București), Alin Gojnea (mijlocaș, împrumut AFC Comprest via Academica Clinceni), Denis Dobra (atacant, Dunărea Călărași), Arapu (Sport Team) și Marian Neagu (mijlocaș, ACS Berceni).

La capitorul plecări sunt Marius Bâtfoi (atacant, ASA Târgu Mureș), Călin Păduraru (mijlocaș, Inter Petrila), Alin Iordache (fundaș, FC Voluntari II), Roland Stănescu (mijlocaș, Petrolul 52 Ploiești) și Alexandru Darie (fundaș).

CS Balotești a câștigat la „masa verde” în weekendul trecut, în prima etapă a Ligii 2 din 2017, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe CSM Râmnicu Vâlcea, echipă retrasă în această iarnă din campionat, iar primul meci oficial îl va avea sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Foresta Suceava.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Arpad PAL și Mihai ANDRIEȘ

Pe aceeași temă