EXCLUSIV | Academica a dat prima lovitură a iernii: Guerra și Bruno au semnat cu piteștenii

EXCLUSIV | Academica a dat prima lovitură a iernii:** Guerra și Bruno au semnat cu piteștenii

Situația financiară precară a Săgeții Năvodari a dus la rezilierea contractelor jucătorilor importanți, astfel că aceștia au devenit ținte importante pe piața transferurilor. Primii care s-au „înfruptat” din oferta echipei de la malul mării au fost cei de la Academica, disperați să recupereze din terenul pierdut în fața Voluntariului.

Așa că fosta FC Clinceni a ajuns la un acord cu golgheterul Guerra (foto, stânga), dar și cu fundașul stânga Bruno (foto, dreapta), noile achiziții urmând a acoperi două posturi sensibile ale Academicii. Durata contractelor semnate de cei doi stranieri nu a fost anunțată oficial.

Spaniolul Guerra – care va împlini 33 de ani pe 15 martie – a înscris de 3 ori în cele 7 meciuri jucate în acest sezon, însă a lipsit o bună parte din el din cauza unei accidentări. El va trebui să revitalizeze un compartiment în suferință, în condițiile în care Vlad Rusu a marcat doar de cinci ori, Chițu de patru ori și Pătulea de două ori, însă ultimii doi au reușit câte o dublă tocmai în weekendul acesta.

Brazilianul Bruno a fost titular indiscutabil pe stânga apărării constănțene, evoluând în 14 partide. El a împlinit 20 de ani pe 14 octombrie, așa că are avantajul de a putea fi folosit ca Under 21 și va reprezenta o concurență serioasă pentru Sergiu Popovici, cel care până acum nu a avut niciun stres pe post, doar cu juniorul dinamovist Andrei Radu (18 ani) ca rival.

5 goluri a marcat Guerra în cele 20 de meciuri jucate în două sezoane la Săgeata

3 brazilieni a adus Săgeata în vară: Bruno, Eloy și Vagner

1,875 goluri / meci este media celor de la Academica, față de 2,8125 a liderului FC Voluntari

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Alexandru RAITA
 

Pe aceeași temă