Energeticianul le va da fiori pretendentelor la promovare din Liga 2. Golgheterul ultimei ediții și jucători de la Dunărea Călărași și Hermannstadt, noutăți din lotul lui Cristi Dulca

ACS Energeticianul, fosta ACS Șirineasa, și-a reluat astăzi după-amiază, la Petroșani, antrenamentele sub conducerea antrenorilor Cristian Dulca și George Zima, după ce la finalul săptămânii trecute și-a încheiat stagiul de pregătire pe care la efectuat la Mogoșoaia, lângă București. În lotul nou-promovatei în Liga 2 se află multe nume interesante pentru acest nivel.

Echipa care va juca în Liga 2 pe stadionul Jiul s-a întors la Petroșani după o perioadă în care, după ce a reușit promovarea, nu mai era sigură că va continua să evolueze în fostul oraș minier. Conducătorii clubului și autoritățile locale au ajuns însă, în cele din urmă, la un acord pentru continuitate, astfel că Energeticianul s-a prezentat astăzi la baza sportivă pentru a-și relua antrenamentele pentru pregătirea noului sezon.

La ședința de pregătire de astăzi, sub comanda lui Cristian Dulca au fost 26 de jucători, printre care noutăți au fost golgheterul Ligii 2 din precedenta ediție, patru jucători care au promovat în Liga 1 cu Dunărea Călărași, respectiv FC Hermannstadt, dar și alți doi cu multe meciuri în Liga 1.

Achiziții de la cealaltă echipă a lui Sarcină, Dunărea și Hermannstadt

Dulca îi va avea sub comandă la Energeticianul pe doi foști jucători pe care i-a antrenat la Luceafărul Oradea, cealaltă echipă din Liga 2 condusă din umbră de afaceristul Nicolae Sarcină. Golgheterul Ligii 2, cu 26 de reușite, Vlad Rusu (28 de ani), va juca la gruparea adoptată de Valea Jiului.

Fotbalistul a avut mai multe oferte în această vară, inclusiv din Liga 1, însă condițiile de transfer nu au fost acceptate de Sarcină. În cele din urmă, atacantul care a mai evoluat pentru Steaua, Viitorul, Academica Argeș, Petrolul sau Beerschot-Wilrijk a fost luat de la Luceafărul și adus la Energeticianul. Interesant este și faptul că înainte să fie trimis la echipa bihoreană, la începutul sezonului trecut, Rusu s-a antrenat cu formația unde a semnat acum.

Pe lângă mijlocașul Viorel Nicoară (30 de ani, ex Juventus București) și fundașul Marius Tomozei (27 de ani, ex Dunărea Călărași), care au fost în lot și în cantonament, la Energeticianul au ajuns și Cosmin Neagu, Horațiu Moldovan, Alexandru Dulca și Călin Cristea.

Cosmin Neagu (26 de ani) vine de la FC Hermannstadt, acolo unde în sezonul trecut a evoluat în 28 de meciuri și a înscris 4 goluri. Mijlocașul ofensiv a mai evoluat în cariera sa pentru Delta Tulcea, Dunărea Galați, CSM Râmnicu Vâlcea, SC Bacău, Farul Constanța și Dacia Unirea Brăila.

Tot de la FC Hermannstadt vine și portarul Horațiu Moldovan. Tânărul de 20 de ani originar din Cluj-Napoca și crescut de CFR Cluj a evoluat în sezonul trecut în doar 3 meciuri pentru sibienii antrenați de Alexandru Pelici.

Iar de la Dunărea Călărași a fost adus și Călin Cristea. Experimentatul mijlocaș de 30 de ani nu a fost păstrat pentru Liga 1 de Dan Alexa, cu toate că la acest nivel a mai jucat pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov. În ediția trecută a Ligii 2, pentru Dunărea a evoluat în 20 de meciuri, marcând două goluri.

În fine, o altă noutate la Energeticianul este și Alexandru Dulca (20 de ani). Mijlocașul care a fost antrenat de Cristian Dulca și la Luceafărul Oradea este chiar nepotul fostului internațional. În campionatul trecut a bifat 27 de meciuri și două goluri pentru echipa bihoreană, iar în cariera sa a mai trecut pe la „U” Cluj și Dinamo II.

Articol scris de Loredana JUGLEA și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă