Eduard Florescu și cinci juniori, noutățile de la reunirea Argeșului! Absenții de pe primul antrenament și cei doi jucători la care Emil Săndoi a renunțat

După o vacanță de o lună și jumătate, fotbaliștii de la FC Argeș au început în această dimineață pregătirea pentru partea a doua a campionatului. La primul antrenament condus de Emil Săndoi au fost prezenți 27 de jucători, majoritatea acestora făcând parte din lotul cu care alb-violeții au abordat turul.

La capitolul veniri, singura noutate este mijlocașul Eduard Florescu, ajuns la Pitești sub formă de împrumut de la FC Botoșani. Jucătorul care aparținea de Viitorul Constanța s-a transferat înainte de începerea sezonului la Botoșani, unde a prins însă minute destul de puține.

Mijlocașul care în acest an va împlini 22 de ani a cerut să fie lăsat să plece de la Botoșani pentru a avea meciuri în picioare și a ales să vină la FC Argeș, club la care s-a format ca junior. Florescu a jucat 67 de partide în Liga a 2-a, la CS Mioveni, unde a marcat și opt goluri.

Cinci juniori promovați la prima echipă

Tot la capitolul nou-veniți sunt Andrei Udrea, Ionuț Teodorescu, Andrei Nițu, David Vochin și Ionuț Oprescu, toți juniori de la grupele Under 17 și Under 19 ale clubului FC Argeș.

De la primul antrenament au lipsit, motivat, Raul Costin, Vasile Buhăescu și Ionuț Năstăsie. Aceștia se vor alătura lotului începând de mâine.

Tăbăcariu și Bîrzan, out

În această perioadă precompetițională antrenorul Emil Săndoi a renunțat la fundașul Sorin Tăbăcariu și la mijlocașul Radu Bîrzan, căruia i-a expirat împrumutul de la U Craiova.

Principalul echipei din Trivale și-a completat stafful tehnic cu preparatorul fizic Dan Vasilică. Acesta este și absolvent al Școlii Naționale de Antrenori cu Licența B.

Pregătire pe plan local și cantonament

Tehnicianul grupării din Trivale a stabilit și programul perioadei de pregătire. După antrenamentul de astăzi, care a fost unul de reacomodare la efort, alb-violeții își vor continua pregătirea pe plan local până pe 26 ianuarie. Pe 28 ianuarie, piteștenii vor pleca în cantonament la Curtea de Argeș, unde vor sta până pe 2 februarie.

Argeșenii mai au programat un stagiu de pregătire centralizată pe plan local, în perioada 4-9 februarie. În cele aproape șase săptămâni de pregătire, FC Argeș are programate și șase meciuri de verificare cu adversari de liga a patra, a treia și a doua. Cel mai puternic dintre aceștia este Academica Clinceni, ocupanta locului secund din Liga a 2-a. Programul meciurilor amicale mai poate suferi modificări, întrucât sunt discuții cu alte câteva formații din eșalonul secund pentru perfectarea câtorva meciuri.

Lotul FC Argeș prezent la reunire:

portari: Octavian Popescu, Nicușor Grecu, Andrei Ureche;
fundași: Ionuț Mihăescu, Grigore Turda, Bogdan Vișa, Raul Hreniuc, Cătălin Stan, Dănuț Șerbănică, Costinel Gugu;
mijlocași: Andrei Panait, Ionuț Șerban, Rareș Enceanu, Vasile Gheorghe, Dorinel Oancea, Andrei Tofan, Alin Popa;
atacanți: Cătălin Barbu, Alin Buleică, Andrei Nilă, Cezar Mihalache.

învoiți: Raul Costin, Vasile Buhăescu, Ionuț Năstăsie;
au plecat: Sorin Tăbăcariu, Radu Bîrzan.
nou-veniți: Eduard Florescu (FC Botoșani), Adrian Udrea, David Vochin, Ionuț Teodorescu, Andrei Nițu, Ionuț Oprescu – toți juniori de la grupele Under 17 și Under 19 ale clubului FC Argeș.

Programul echipei FC Argeș:

15-26 ianuarie – pregătire pe plan local
28 ianuarie – 2 februarie – cantonament Curtea de Argeș
4-9 februarie – cantonament Pitești

Programul meciurilor amicale:

26 ianuarie: FC Argeș – Real Bradu
2 februarie: FC Argeș – Atletic Bradu
6 februarie: FC Argeș – Academica Clinceni
9 februarie: FC Argeș – Unirea Bascov
13 februarie: FC Argeș – ACSO Filiași
16 februarie: CSM Slatina – FC Argeș (deplasare sintetic)

# Programul meciurilor de pregătire mai poate suferi mici modificări întrucât sunt discuții pentru încă un amical cu o echipă fruntașă din Liga a 2-a
# Locația și orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite în funcție de condițiile meteorologice.

Articol scris de Marius DUINEA

Pe aceeași temă