Dunărea Călărași a oficializat încă o plecare. Jucătorul care n-a mai fost dorit de Pustai era printre cei mai vechi din lot

Poziționarea pe locul 11 la finalul primei părți a campionatului, în ciuda faptului că la începutul sezonului se vorbea despre o echipă care va avea ca obiectiv revenirea în Liga 1, a nemulțumit conducătorii clubului Dunărea Călărași. Acum, înaintea intrării în vacanța de iarnă, fosta prim-divizionară face curățenie în lot, renunțând la o parte dintre jucătorii care nu l-au convins pe antrenorul Cristian Pustai. Primii doi care au plecat au fost fundașii Alin Mutu (24 ani) și Matheus Ceschin Dias (22 ani), iar al treilea care li se alătură este mijlocașul Gabriel Preoteasa (23 ani).

Preoteasa era, alături de fundașul Ionuț Țenea, cel mai vechi component al lotului, care, însă, în sezonul trecut, când s-a jucat în Liga 1, a fost împrumutat la altă echipă. Mijlocașul originar din Târgu Cărbunești a ajuns la Călărași în vara lui 2015, pentru început sub formă de împrumut de la Viitorul. A fost jucător de bază la Dunărea în trei sezoane înainte de promovare, iar când s-a ajuns în Liga 1 a fost împrumutat la Luceafărul Oradea, în Liga 2. Odată cu revenirea Dunării în eșalonul secund, Preoteasa s-a întors și el la echipă.

În acest sezon a avut 13 apariții în 21 de meciuri, în nouă dintre ele începând ca titular și fiind schimbat de cinci ori.

„Conducerea clubului Dunărea și Gabriel Vasile Preoteasa au convenit astăzi, de comun acord, rezilierea contractului. Sosit în vară de la Luceafărul Oradea unde fusese împrumutat, mijlocașul în vârstă de 23 de ani este al 3-lea jucător, după Alin Mutu și Matheus Dias Ceschin, care se desparte de gruparea din B-dul Republicii, 39.

În acest sezon, Preoteasa a jucat în 13 partide (4, integralist), bifând pe teren 801 minute. Conducerea clubului îi mulțumește pentru evoluția sa din teren și îi urează succes în continuare”, a anunțat clubul din Călărași pe site-ul oficial.

Din actualul lot al Dunării, jucători care au evoluat pentru echipă și înainte de sezonul acesta sunt Ionuț Țenea, Bogdan Șandru, Gaston Mendy, Georgian Honciu, Mediop Ndiaye, Gabriel Toma și Nicolae Calancea.

Dunărea Călărași a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 11, cu 27 de puncte acumulate în 21 de etape.

Pe aceeași temă