Dunărea Călărași a mers în cantonament în Bulgaria cu 23 de jucători. Înainte de plecare a perfectat patru noi achiziții: împrumuturi de la Dinamo, Viitorul și FCSB

Dunărea Călărași a plecat, astăzi, în Bulgaria, la Bansko, acolo unde va efectua un cantonament până pe 21 iulie. Înainte de a merge în țara vecină, echipa retrogradată din Liga 1 a perfectat patru noi achiziții, iar în lotul de 23 de jucători sunt și alte noutăți, momentan în probe. În acest stagiu de pregătire, Dunărea va disputa patru amicale.

Înainte de plecarea în Bulgaria, Dunărea a anunțat patru transferuri. Este vorba de tinerii Ekrem Levent Oltay, Alexandru Andrei Zete, Alexandru Paul Sabangeanu și Ștefan Cristinel Pacionel. Aceștia se alătură celorlalte patru achiziții făcute până acum: portarul Alessandro Caparco (35 de ani, ex Dunărea Călărași), fundașul Alin Mutu (24 de ani, ex Aerostar Bacău) și mijlocașii Tha’er Bawab (34 de ani, ex Dunărea Călărași) și Cristian Raiciu (23 de ani, ex Pandurii Târgu Jiu).

Împrumuturi de la Dinamo, Viitorul și FCSB

Ekrem Levent Oltay are 19 ani și a fost împrumutat pentru un sezon de la Dinamo. Fundașul dreapta vine de la echipa Under 19 a clubului din „Ștefan cel Mare”.

Andrei Alexandru Zete are tot 19 ani, este originar din Craiova și vine de la U Craiova. Mijlocașul lateral a semnat un contract pe trei ani cu Dunărea.

Alexandru Paul Sabangeanu are 18 ani, e din Constanța, aparține de Viitorul și în ultimul sezon a fost împrumutat la SSC Farul. Pentru „marinari”, fundașul dreapta a evoluat în 21 de meciuri, în 15 ca titular, și a înscris un gol. La Dunărea a fost împrumutat tot pentru un sezon.

Ștefan Cristinel Pacionel are 20 de ani, e originar din Caracal, aparține de FCSB, unde a evoluat la echipa secundă și într-un singur meci de cupă pentru echipa mare, iar la începutul anului a fost cedat la SSC Farul. Pentru constănțeni, mijlocașul ofensiv a jucat însă doar 127 de minute, în trei meciuri. Dunărea a obținut împrumutul său de la FCSB pentru un an.

Patru străini în lot

Pe lângă cele opt achiziții, în lotul Dunării deplasat în Bulgaria se află și câțiva jucători străini.

Este vorba despre austriecii Stefan Kreu (portar) și David Stoppacher (mijlocaș), brazilianul Diaz Mateus și japonezul Kazu, ultimii doi în probe.

Lista îi mai cuprinde și pe juniorii Dunării Costel Avram, Costin Petre și Andrei Manole, dar și Salvatore Marrone (FCSB, ultima dată la Academica Clinceni), Laurențiu Manole (Sportul Snagov) sau Alexandru Dobre (Înainte Modelu).

Lotul cu care Dunărea a plecat în cantonament la Bansko: Alessandro Caparco, Gabriel Popa, Stefan Kreu – Ionuț Țenea, Alin Mutu, Gaston Mendy, Costel Avram, David Stoppacher (WSG Tirol), Georgian Honciu, Cristian Raiciu, Gabriel Preoteasa, Salvatore Marone, Andrei Zete, Diaz Mateus, Tha’er Bawab, Costin Petru, Alexandru Dobre (Înainte Modelu), Laurențiu Manole (Sportul Snagov), Andrei Manole, Ekrem Oltay, Alexandru Sabangeanu, Kazu, Ștefan Pacionel.

Delegația Dunării e formată din 29 de persoane: 23 de jucători și membrii staffului tehnic.

Pe aceeași temă