Dorit și la Caransebeș, Dicu n-ar refuza o revenire acasă, în Liga a III-a: „Totul depinde de factorii locali”

Dorit și la Caransebeș, Dicu n-ar refuza o revenire acasă, în Liga a III-a:**

Revenit vara trecută în eșalonul secund, unde mai evoluase cu FC Drobeta între 2007-2010, Andrei Dicu (foto, în roșu, cu banderolă) n-a avut continuitate și cu Minerul Motru, pe cea de-a doua scenă fotbalistică a țării.

Clubul la care a jucat în ultimii patru ani n-a rezistat decât un sezon în Liga a II-a, dar severineanul, folosit atât fundaș la marcaj, cât și mijlocaș la închidere, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei gorjene. Acesta a și marcat în ultima etapă, din penalty, dar Motru a pierdut cu 4-1 la Satu Mare.

Per ansamblu, Dicu a fost titular în toate etapele și a purtat banderola de căpitan în majoritatea meciurilor.

„Consider că mi-am dus contractul la bun sfârșit cu Minerul, chiar dacă am retrogradat. Să nu uităm că vara trecută am promovat Motru, după 7 ani petrecuți în Liga a III-a. Din păcate, n-am rezistat decât un sezon, dar am înțeles că e posibil să rămânem tot în eșalonul secund. Mie îmi expiră contractul și aș vrea să continui la Motru, însă doar dacă echipa va juca tot în liga secundă”, a spus fundașul de 27 de ani.

Speră ca fosta sa echipă să promoveze

Acesta ia în calcul chiar și o revenire în orașul natal, unde autoritățile locale încearcă o colaborare cu Minerul Mehedinți. „Dacă aș știi că se dorește promovarea și că echipa va avea continuitate, nu cum s-a întâmplat cu Gaz Metan Severin, atunci mi-ar plăcea să mă întorc acasă. E păcat să nu joace  nimeni pe acel stadion, unul dintre cele mai frumoase din țară. Totul depinde însă de factorii locali. Dacă se vor implica și voi fi solicitat, nu cred că aș refuza, chiar dacă e vorba de Liga a III-a. Eu am mai jucat la Minerul Mehedinți, la care am și debutat în eșalonul trei, și am fost coechipier cu actualul antrenor-jucător Cristi Boboescu, care a făcut o echipă foarte bună în acest sezon, drept dovadă că a câștigat campionatul județean fără înfrângere. Sper să câștige și barajul cu Gilortul Târgu Cărbunești, iar apoi să aibă sprijinul financiar al  Primăriei Severin și chiar al Consiliului Județean Mehedinți, pentru a forma un club puternic „, a conchis Dicu.

Severineanul e dorit și de nou-promovata în liga secundă, FC Caransebeș, echipă la care evolueză deja fostul său coechipier de la AS Drobeta, Cristian Poiană.  

2.245 de minute a jucat capitanul Dicu în sezonul recent încheiat, pentru Minerul Motru

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă