Doi jucători din Liga 3, cu contracte de amatori, achiziții de ultimă oră la ACS Poli. Șefii cluburilor de unde au fost luați îl acuză pe antrenorul Călin Cojocaru

ACS Poli a anunțat, astăzi, 7 noiembrie, transferurile a doi jucători care provin de la echipe de Liga a 3-a. Este vorba de ghanezul Charles Ankomah, adus de la Național Sebiș, și Mircea Stupu, adus de la Millenium Giarmata. Cei doi aveau statutul de amatori, iar Călin Cojocaru, care a antrenat la cele două cluburi, iar acum e la formația timișoreană, i-a luat după el. Fără să le anunțe nimic despre mutările sale, conducerile celor două formații din al treilea eșalon îi bat obrazul antrenorului secund în acte de la ACS Poli, care, de fapt, în practică, e principal.

„➡️Două achiziții pentru #PoliTimișoara
âš½ Clubul nostru a semnat angajamente cu doi jucători noi, aceștia alăturându-se antrenamentelor echipei #albviolet
™️ Cei doi provin de la Național Sebiș. Mijlocașul central Charles Ankomah (născut pe 10 aprilie 1996, în Ghana) are rezidență belgiană, a semnat pe doi ani și a mai evoluat la JMG Accra (Ghana), Lierse (Belgia) și Olympique Londais (Franța). Stoperul Mircea Stupu (născut pe 11 februarie 1997) a fost crescut la LPS Banatul și a mai jucat și la Millenium Giarmata. El a semnat pe următoarele trei sezoane.
🔝Le urăm „Bun venit” la #Poli!”
, e comunicat clubului timișorean aflat pe penultimul loc în Liga 2.

„Din păcate, trăim în România și aceste lucruri sunt posibile”

Mircea Stupu este fundaș central, are 21 de ani, este format la LPS Banatul, iar după terminarea junioratului a jucat ca amator la Național Sebiș și Millenium Giarmata, unde a purtat până acum câteva zile banderola de căpitan!

„Jucătorul ne-a fost luat! Din păcate, trăim în România și aceste lucruri sunt posibile. Era căpitanul nostru… Fiind jucător sub 23 de ani, era amator. El a fost împrumutat de Sebiș, pentru că, altfel, ar fi trebuit să plătească grila pentru LPS Banatul. Acum, cei de la Poli trebuie să plătească grilă de formare la LPS Banatul, Sebiș și noi. Jucătorul ne-a sunat luni, după ce semnase cu ei. Radu Birlică l-a sunat tot după pe delegatul Viorel Vișan (n.r. – în trecut angajat la ACS Poli), dar nu trebuia să procedeze așa, ci să mă sune pe mine”, a declarat, pentru Liga2.ro, vicepreședintele de la Giarmata, Daniel Moraru.

Stupu a semnat cu ACS Poli un contract valabil pe trei ani.

Conducerea Sebișului, dezamăgită total de Călin Cojocaru, fostul antrenor și manager: „Ceea ce a făcut este foarte urât”

De la Sebiș, Cojocaru s-a orientat tot spre cel mai bun jucător, mijlcoașul central Charles Ankomah. În vârstă de 22 de ani, fotbalistul are rezidență belgiană și a mai trecut pe la JMG Accra (Ghana), Lierse (Belgia) și Olympique Londais (Franța). Și cei de la Național Sebiș sunt vizibili deranjați de cum a procedat clubul timișorean.

„Suntem din nou într-o situație neplăcută. După ce am rămas fără antrenor cu cinci etape înainte de finalul turului, o situație pe care am înțeles-o date fiind apropierea domnului Cojocaru de familie și oferta de la clubul de Liga a 2-a, iată că acum suntem surprinși de o acțiune pe care nu o credeam posibilă. Fostul conducător al clubului, a înregimentat un jucător cu contract de amator, lucru neștiut de noi, Cojocaru având încrederea noastră deplină în managerierea treburilor echipei. Dar, iată, că ne-am înșelat. Acum, antrenorul Cojocaru profită de lipsa contractului de jucător făcută de fostul conducător, același Cojocaru, și îl ia pur și simplu și îl duce la ACS Poli Timișoara. Eu am discutat cu jucătorul, acesta a spus că vrea să plece la Timișoara, probabil tentat de Liga a 2-a și de promisiunile făcute de cel care l-a luat și în această situație nu mai putem face nimic decât să îi mulțumim pentru ce a făcut până acum la echipă și să îi urăm succes. În cei peste 10 ani de Liga a 3-a au trecut pe la noi mulți tehnicieni și jucători, dar ne-am despărțit de toți în condiții bune, amiabile și cu majoritatea păstrăm legătura și în prezent și ne stimăm reciproc. Cred că ceea ce a făcut Cojocaru este foarte urât, această despărțire pe ușa din spate nu ne-am fi imaginat-o nimeni”, a spus, pentru Sport Arad, viceprimarul Sebișului, Radu Demetrescu.

Ankomah a semnat pe doi ani cu ACS Poli.

Cojocaru: „Nu am discutat eu, personal. Eu știu că jucătorii au anunțat cluburile”

Până la ora publicării articolului, Călin Cojocaru nu a răspuns apelului telefonic inițiat de corespondentul ProSport. Ulterior, „secundul” lui ACS Poli a negat că i-ar fi sunat personal pe cei doi jucători cărora le-a fost antrenor. E evident însă că Charles Ankomah și Mircea Stupu au mers la gruparea timișoreană la recomandarea lui Cojocaru, mai ales că le cunoștea situația contractuală, de amatori, și faptul că vor putea fi utilizați din acest moment.

„În cazul lui Charles, impresarul său a discutat cu președintele. Eu știam că de trei săptămâni el vrea să plece de la Sebiș. La fel a fost și cu Stupu, nu am discutat eu, personal. Eu știu că jucătorii au anunțat cluburile. Într-adevăr, sunt doi jucători buni, care cred că ne vor ajuta”, a spus Călin Cojocaru.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă