Dinamo și-a luat mijlocaș din Liga a III-a! Cioinac e noua achiziție a „câinilor”

Autor: Mihai Andries Publicat: 06 Jan. 2014, 14:22 Actualizat: 06 Jan. 2014, 14:34 Bursa transferurilor
Dinamo și-a luat mijlocaș din Liga a III-a!  Cioinac e noua achiziție a „câinilor”

Campania de achiziții low-cost a grupării din Ștefan cel Mare a continuat cu aducerea unui tânăr mijlocaș defensiv din Liga a III-a, Ionuț Cioinac. Jucătorul Fortunei Poiana Câmpina, care va împlini 23 de ani pe 14 ianuarie, a evoluat în tur sub formă de împrumut la ASA Tg. Mureș, acolo unde a fost adus de Edi Iordănescu, cel care preluase banca mureșenilor în vară.

Om de bază în mandatul acestuia din sezonul 2012-2013 la Fortuna, Cioinac nu a evoluat prea mult sub culorile celor de la ASA. Schimbarea lui Iordănescu junior cu Ovidiu Sabău i-a fost potrivnică jucătorului, căruia i s-a permis să se întoarcă la gruparea prahoveană încă de la începutul lui noiembrie! Fără drept de joc până la finalul primei părți a sezonului, Cioinac a trebuit să se mulțumească doar cu a face antrenamente cu colegii de la Fortuna.

La schimb cu Camara?

Suma oficială a tranzacției nu a fost anunțată, însă neoficial se vorbește de un schimb de jucători între Dinamo și Fortuna. Asta deoarece de la satelitul bucureștenilor se pare că va pleca la Fortuna un atacant, Mamadou Camara, dorit în mod expres de tehnicianul prahovenilor, Florin Stăncioiu. Acesta l-a mai avut ca elev pe jucătorul african pe când o antrena pe Unirea Câmpina. „Camara poate fi, în opinia mea, un atacant care ne-ar putea ajuta. Este, însă, prea devreme pentru a se spune, clar, dacă Mamadou  va ajunge la echipa noastră”, a declarat Florin Stăncioiu în luna decembrie.

105 de meciuri în Liga a II-a!

Născut la Craiova, Cioinac și-a făcut junioratul la școala lui Gică Popescu, de unde a ajuns la 17 ani la Dunărea Galați. Timp de patru sezoane a fost om de bază la gruparea de Liga a II-a (foto mic), pentru care a evoluat în 100 de meciuri și a marcat două goluri.

A urmat transferul la Fortuna Brazi (actuală Fortuna Poiana Câmpina), în vara lui 2012, acolo unde s-a impus repede ca titular. După cum aminteam și mai sus, noul sezon i-a adus împrumutul la ASA, care nu a fost de bun augur, cu doar cinci meciuri jucate, toate ca titular – patru în mandatul lui Iordănescu și ultimul cu Sabău ca antrenor.

 

CV Ionuț Adrian Cioinac

Născut 14.01.1991, Craiova

până în 2008: GP Craiova – junior
2008 – 2012: Dunărea Galați (L2) 100 meciuri / 2 goluri
2012 – 2013: Fortuna Brazi (L3)
2013 – 2014: ASA Tg. Mureș (L2): 5 / 0

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: ASA Târgu Mureș

Autor: Mihai Andries Publicat: 06 Jan. 2014, 14:22 Actualizat: 06 Jan. 2014, 14:34 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă