De pe Bega, pe Nil! Balaure a refuzat să fie din nou împrumutat de ACS Poli și ar putea ajunge la cea mai titrată echipă din Egipt

De pe Bega, pe Nil!** Balaure a refuzat să fie din nou împrumutat de ACS Poli și ar putea ajunge la cea mai titrată echipă din Egipt

Împrumutat în iarnă în Liga a III-a, la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, mijlocașul Silviu Balaure a încheiat astăzi contractul de junior cu ACS Poli Timișoara și pare tentat de o aventură pe malul Nilului, unde e dorit de actuala ocupantă a locului secund din prima ligă egipteană, Al Ahly Cairo. 

„În primul rând, conducerea mi-a oferit prea târziu prelungirea contractului, nu cu șase luni înainte de încheierea junioratului, așa cum prevede regulamentul. Dacă aș fi semnat o noua înțelegere, ca senior de data aceasta, urma să fiu monedă de schimb, să mă împrumute la Caransebeș sau la altă echipă. Aș fi rămas la Poli doar dacă știam că mi se oferă o șansă să prind lotul și să joc în Liga 1. Am discutat cu impresarul meu și s-ar putea să joc la Al Alhy Cairo, în Egipt. Încă nu am semnat. E un club mare și sunt convins că voi fi convocat la națională de tineret, dacă voi avea evoluții bune”, a explicat Balaure.

N-a intrat în vederile lui Alexa

După ce debutase în Liga 1, la nici 18 ani, în octombrie 2013, sub comanda lui Aurel Șunda, care l-a introdus pe teren în ultima jumătate de oră a  meciului Poli Timișoara – Oțelul Galați 1-0, Silviu Balaure nu l-a impresionat și pe Dan Alexa, antrenor ajuns pe banca tehnică a bănățenilor în urmă cu 18 luni. Folosit, ulterior, doar la juniori republicani, mijlocașul a fost împrumutat în iarnă la CS Becicherecu Mic și a ieșit din circuitul echipei naționale U19 a României, cu care a ratat toamna trecută calificarea la Campionatul European.

Al Ahly Cairo e cea mai titrată echipă din Egipt, având 36 de titluri  și 8 Ligii ale Campionilor Africii.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Silviu Balaure a început fotbalul la CSS Drobeta, iar la nici 14 ani a fost adus de Romulus Buia la Poli Timișoara.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă