„De la primar până la ultimul om din club, toată lumea își dorește promovarea!”

23 Jan. 2012, 00:36 Bursa transferurilor

Marius Postolache, fost mijlocaș al Deltei Tulcea, a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru liga2.ro, câteva aspecte care l-au deranjat la echipă pentru care a evoluat în turul campionatului. Din cele spuse de fotbalist reiese că despărțirea nu s-a produs în condiții tocmai amiabile.

Din acest motiv, am dorit să aflăm poziția antrenorului Cristi Dulca față de afirmațiile fostului său elev. Tehnicianul a refuzat să răspundă acuzelor lansate, mai ales în direcția conducerii, pentru a nu intra în polemică, dar a făcut câteva precizări importante cu privire la echipa pe care o conduce.

„Nu doresc să-i răspund lui Postolache, dar nu mi se pare normal să dea în colegii lui, în sensul că a sugerat că unii vroiau să joace și alții nu. A greșit prin acest interviu datorită faptului că el a avut un loc de muncă la Tulcea, i s-a oferit un contract, a avut posibilitatea să joace și a luptat pentru promovare ca și ceilalți. El nu a jucat singur și nu trebuia să facă astfel de declarații vis-a-vis de colegi, de conducere, pentru că toată lumea vrea să promovăm. Noi suntem în grafic, suntem pe locul doi, suntem o echipă care se luptă la promovare. Ne-am făcut o analiză la finalul turului și, într-adevăr, ultimele rezultate au fost afectate și de accidentări. Am avut la nivelul întregului lot opt accidentați, dintre care patru cu peste 80% din jocuri și această situație s-a resimțit în rezultate. Noi am avut doar o etapă, la Săgeata Năvodari, când lotul a fost complet, în rest am avut accidentați foarte mulți. Aceasta este o cauză, dar pot fi și altele.

A mai spus că anul trecut am avut 12 rezultate cu echipele care erau retrogradate. 12 victorii sunt cu 12 echipe, dar doar patru au retrogradat. Postolache e un jucător valoros, dar nu trebuia să facă astfel de declarații, adică cel puțin pentru echipă nu e bine. Fiecare are opinia lui, poate să discute liber, nu sunt împotriva discuțiilor, dar nu e normal cum a procedat. Eu sunt îndreptățit să vorbesc de echipa mea și să îi iau apărarea. De când am venit la Tulcea, de un an și ceva, am un lot care a avut rezultate. În 30 de meciuri am înregistrat doar patru sau cinci înfrângeri, cinci egaluri și restul victorii. Nu este normal ca lumea să vorbească de rău conducerea. Dar ce m-a durut cel mai tare e că a dat în colegii lui, despre care a spus că nu vor să joace. Echipa asta a avut rezultate datorită unității de grup. Aceste rezultate nu au fost întâmplătoare. Punct! Eu îi doresc baftă unde merge, să aibă rezultate, să joace. Ce a fost, a fost! Ne-am despărțit, fiecare trebuie să își urmeze drumul, pentru că asta e viața”, a spus Cristi Dulca.

Totul pentru promovare!

Cristi Dulca afirmă cu tărie că la Tulcea echipa are toate condițiile pentru îndeplinirea obiectivului și că toate eforturile sunt îndreaptate către promovarea Deltei, în premieră, în Liga 1. Tulcenii se află în aceste zile la Câmpulung Moldovenesc, iar apoi vor pleca în Antalya pentru un cantonament de două săptămâni.

„Să se știe clar că de la primar și până la ultimul om din club, toată lumea își dorește promovarea. Obiectivul rămâne neschimbat. Conducerea oferă condiții de pregătire peste liga a doua. Normal, nu chiar la nivel de Liga 1, unde sunt alte bugete. Avem buget de Liga 2, dar ne pregătim în condiții optime. Alte echipe nu au nici măcar un cantonament, nu două. Acum suntem la Câmpulung Moldovenesc într-un stagiu de 12 zile, după care vom merge în Antalya pentru două săptămâni, având programate cinci jocuri în care vom întâlni echipe de primă ligă din alte țări. Condiții foarte bune și deci ce motiv aș avea să mă iau de conducere. Încercăm încet-încet să finalizăm baza sportivă, terenul de antrenament, sigur în limitele a ceea ce se poate. Dar totul pentru a promova, pentru performanță. Nimic din ceea ce se face nu se face de mântuială”, a precizat antrenorul Deltei.

Listă scurtă de transferuri

În lotul Deltei sunt preconizate puține schimbări în această pauză competițională. Locurile lăsate libere de plecările lui Marius Oae, Cristian Ciubotariu și Marius Postolache au fost completate deja de Bogdan Oprea, Raul Marincău și Ionuț Filip, fiind posibilă și sosirea unui al patrulea fotbalist pe care tulcenii și-l doresc.

„Transferurile pe care le-am rezolvat sunt Bogdan Oprea, Marincău și Filip, care s-a întors de la Buzău, fiind jucătorul nostru. Mai vrem să completăm lotul cu un fotbalist pe care ni-l dorim, dar rămâne de văzut dacă acest transfer se va concretiza. Dacă nu, rămânem cu același lot și vom trage la promovare în continuare”, a încheiat Cristi Dulca.

articol scris de Florin Alboiu

23 Jan. 2012, 00:36 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă