Daniel Stanciu a luat doi puști de la Jimbolia la ASA Târgu Mureș!

Daniel Stanciu a luat doi puști** de la Jimbolia la ASA Târgu Mureș!

Școala de fotbal a fostului atacant polist, Marcel Băban, tocmai a perfectat încă două transferuri către primele eșaloane. După ce a dat jucători la ACS Poli și UTA, Jimbolia trimite încă doi puști de 19 ani în Liga a II-a, dar la Târgu Mureș. Remarcați de managerul Daniel Stanciu, Ionuț Ugocian (foto, jucătorul felicitat) și Leonard Neagu au semnat cu ASA.

Marcel Băban spune că și-ar fi dorit ca ultimele transferuri să ajungă la Timișoara, dar clubul de prima ligă i-ar fi refuzat noii jucători. „Sunt doi jucători pe care i-am dat la Tg. Mureș, Vali Velcea mi-a spus că are în club jucători la fel de buni. Ionuț Ugocian și Leonard Neagu vor fi împrumutați până în vară, ei au prima opțiune apoi. Daniel Stanciu îi cunoștea, i-a dorit și pe Popescu și Ardelean, acum la UTA, dar nu s-a putut atunci. Mă bucur că sunt jucători născuți în 1994 care merg să joace în niște condiții bune”, a declarat Băban pentru Sport9.ro.

Ion Ugocian e fundaș central și a mai fost în pregătire la Dinamo (foto), în timp ce Leonard Neagu a jucat cu succes în tur la Vulturii Lugoj în Liga a III-a. Cei doi au fost testați anul trecut de mureșeni într-un amical cu Bistrița. Antrenorul lui ASA Tg. Mureș e Ioan Ovidiu Sabău.

De ce nu pot ajunge Ardelean și Popescu la ACS Poli

Eduard Pap, jucător asupra căruia ȘF „Marcel Băban” deține procente din drepturilor sale federative, a confirmat la ACS Poli în minutele în care a jucat. Fostul atacant polist e deranjat că alb-negrii nu au demarat o colaborare mai amplă cu el.

„Eu mi-aș fi dorit să dau toți acești jucători la Timișoara… Pap trebuia să aibă șanse mai multe încă din Liga a II-a. E un copil serios. E de viitor și va ajunge departe”, spune Băban. Acesta susține că în cazul în care și-i doresc acum pe Ovidiu Popescu și Florin Ardelean, bănățenilor le va fi mult mai greu să-i vadă la lucru pe „Dan Păltinișanu”, deoarece ei sunt transferați definitiv la Arad.

„Eu nu știu despre interesul lor pentru ei. Sunt jucătorii UTA-ei, trebuie să meargă la reunire, joi se prezintă la Arad. ACS Poli dacă-i dorea îi putea lua vara trecută. Ei sunt în coproprietate, cu procente, dar sunt ai lui Marțian”, a explicat Marcel Băban.

În tur Popescu și Ardelean au fost oameni de bază în echipa lui Eugen Trică. Primul are 14 prezențe și două goluri marcate. În timp ce al doilea a fost de 11 ori prezent în apărarea alb-roșilor.

Niță, în Germania

Nu numai juniorii mari ai Jimboliei au atras atenția unor cluburi importante. În toamnă Băban dezvăluia că mijlocașul de 16 ani, Patrick Niță, va pleca la Dinamo. „Niță a fost și la Hagi, dar nu i-a plăcut. Acum e într-un turneu în Anglia, a fost împrumutat șase luni la un club din Germania. De asemenea, Raul Doda putea începe cu Dinamo II, dar am considerat că e mai bine să mai rămână la noi până în vară”, a mai spus președintele clubului din Jimbolia. Niță se află acum la Bad Aibling, un important centru de fotbal din Germania.

Un alt nume care va ieși de pe ușile școlii lui Băban e cel al portarului Radu Daniel, care va juca în retur fie la UTA, fie la o altă grupare din B. „Marcel Băban” Jimbolia activează doar în Liga a IV-a, dar are ca scop lansarea de tinere talente.

 

Sursa: Sport9.ro
Foto Mihai ANDRIEȘ
 

Pe aceeași temă