S-a chinuit o repriză cu brăilenii! FC Argeș a câștigat greu cu Dacia Unirea, echipă care a retrogradat matematic după acest eșec

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 10:11 Campionat
  • FC Argeș s-a impus cu 2-0 în confruntarea de sâmbătă după-amiază, din deplasare, cu Dacia Unirea Brăila, lanterna roșie a ligii secunde, la capătul unui meci în care gazdele au dat o replică bună piteștenilor. În fața unui adversar care în precedentele trei jocuri încasase 21 de goluri și nu marcase niciunul (4-0 cu ASU Poli, 8-0 cu U Cluj și 9-0 cu Aerostar), jucătorii lui Augustin Eduard au trăit cu impresia că este suficient doar să intre pe teren pentru a câștiga cele trei puncte puse la bătaie. N-a fost deloc așa.

 

Disputa cu brăilenii a fost una mult mai grea decât preconizau jucătorii alb-violeți, care, timp de o repriză, au fost chinuiți de formația de la malul Dunării, resemnată deja că în sezonul viitor va lua drumul celui de-al treilea eșalon. După o primă repriză destul de săracă în ocazii, dominată de tinerii jucători ai Brăilei, piteștenii au deschis scorul la puțin timp după pauză prin Vasile Buhăescu (52). Atacantul a marcat din 6 metri în urma unei lovituri de colț executate perfect de mijlocașul Alin Popa.

Înainte de gol, FC Argeș irosise și o lovitură de pedeapsă scoasă tot de Alin Popa, însă mijlocașul Eduard Florescu (50) nu l-a putut învinge de la punctul cu var pe Iulian Moldoveanu.

Același Florescu (62) a adus liniștea în tabăra echipei piteștene cu o jumătate de oră înainte de ultimul fluier al centralului Andrei Baciu. În urma unei respingeri a lui Moroianu, Florescu a tras cu sete, din vole, de la marginea careului, iar mingea s-a dus direct în vinclu.

După marcarea celui de-al doilea gol, FC Argeș și-a mai trecut în cont și alte oportunități de a mai înscrie, însă lipsa de inspirație în fața porții a făcut ca scorul să nu ia proporții.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – FC ARGEȘ          0-2
Vasile Buhăescu 52′, Eduard Florescu 62′

Iul. Moldoveanu – Coteț, Moroianu, Diakite (Șt. Sava 62′), R. Băluță – Val. Robu, D. Mihalcea, Van den Driest (cpt.), Ciucureanu (Băcanu 70′) – Konyeha (Cheleș 59′), Jalow
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Gurău, Al. Duțu, Sil. Robu
Antrenor: Florentin Petre

N. Grecu – Tofan (Nilă 77′), Vișa, Hreniuc, Ct. Stan – R. Costin, Alin Popa (Buleică 63′), I. Năstăsie (cpt.)(Enceanu 63′), Ed. Florescu – Ct. Barbu, Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Vas. Gheorghe, I. Păun, D. Oancea
Antrenor: Augustin Eduard

 

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Andrei Baciu (Botoșani); Asistenți: Damian Antal și Alexandra Theodora Petrea (ambii din Bacău).

În urma acestui rezultat, FC Argeș și-a consolidat locul 6 în clasament, cu cele 59 de puncte acumulate în 33 de etape, în timp ce Dacia Unirea Brăila, cu 19 puncte, a rămas pe ultimul loc, 2-0, și a retrogradat matematic în Liga 3, cu cinci meciuri înainte de finalul sezonului.

Etapa următoare, FC Argeș joacă pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, iar Dacia Unirea Brăila merge la Ploiești, pentru jocul cu Petrolul.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Realitatea de Brăila

Marius ANGHEL 05 May. 2019, 10:11 Campionat
Pe aceeași temă