Curtuiuș și Morariu, la Slatina: „Vreau să redevin golgheterul seriei cu FC Olt”

Dacă jucătorii aduși până acum la FC Olt Slatina nu au nume sonore, Marius Curtuiuș este un fotbalist cunoscut, în 2012 fiind golgheterul Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Atacantul Marius Curtuiuș, născut la 13 august 1989, la Bistrița, a ajuns la un acord cu oficialii de la FC Olt, în sezonul următor evoluând la Slatina. Atacantul, a cărui cotă de transfer în 2012 era de 150 de mii de euro, a vorbit despre planurile sale la divizionara B slătineană, iar acesta își dorește să redevină golgheterul seriei cu FC Olt.

„Eu vreau să redevin golgheterul seriei cu FC Olt. Aș vrea să am un sezon la fel de bun ca în 2012, când am marcat 12 goluri pentru Gloria Bistrița, fiind cel mai bun marcator din Seriei a II-a. Eu am jucat numai pentru Gloria Bistrița, fiind împrumutat doar o perioadă scurtă de timp la Vâlcea, Turda și Tulcea. Nu cunosc fotbalul din Slatina, dar îmi doresc să fac o treabă bună aici. Mă voi prezenta pe 7 iulie la reunirea lotului, când o să-i cunosc pe colegii mei”, a spus jucătorul.

Marius Curtuiuș pare să nu se fi despărțit în condiții foarte bune de Gloria Bistrița. „Prefer să vorbesc mai mult de viitor și nu despre ce s-a întâmplat în sezonul anterior. Am avut mici discuții cu cei de la Bistrița, au fost probleme financiare pe final de sezon, dar s-au rezolvat. Vreau să-mi continui cariera și să am un sezon bun la Slatina”, a adăugat fotbalistul.

Marius Curtuiuș este un produs sută la sută al clubului Gloria Bistrița, crescut și format la Bistrița și promovat de antrenorul Nicolae Manea.

Ovidiu Morariu a semnat și el

Pe lângă fostul atacant al Gloriei, oficialii echipei din Slatina au mai adus încă un jucător pe postul lui Ionuț Fâșie, și el achiziționat în această vară. Ovidiu Morariu a ajuns la un acord cu FC Olt, semnând un contract valabil un sezon.

Morariu are 25 de ani, iar ultima echipă pentru care a evoluat este în Liga a III-a la Național Sebiș, club de unde a fost adus și mijlocașul de bandă Ștefan Blănaru. În trecut a mai jucat pentru Chindia Târgoviște și Rapid CFR Suceava, iar junioratul l-a făcut la Școala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, având astfel contact cu fotbalul din Oltenia.

Ovidiu Morariu își dorește să se integreze la Slatina și să ajute echipa să aibă un parcurs cât mai bun.

„Am ajuns la o înțelegere pe un an cu cei de la FC Olt Slatina. Nu cunosc echipa de la malurile Oltului, dar am jucat împotriva lor când eram la Chindia Târgoviște. Este bine pentru mine că la Slatina va mai veni încă un coleg de la Național Sebiș, Ștefan Blănaru. Eu îmi doresc să mă impun în primul unsprezece al formației slătinene, să mă integrez cât mai bine în noul grup și să pot ajuta echipa, astfel încât să avem un parcurs cât mai bun. Este o nouă provocare pentru mine și îmi doresc să am un sezon bun. Nu îl cunosc pe antrenorul Dan Oprescu, nu am mai lucrat cu el, dar sper să facem treabă bună împreună”, a spus fundașul central Ovidiu Morariu.

În această vară, oltenii au pierdut doi fundași centrali, Raul Marincău și Cosmin Crușoveanu părăsind gruparea slătineană, însă oficalii divizionarei B slătinene par să fi rezolvat problema din compartimentul defensiv.

Două meciuri de pregătire cu CS Mioveni

În altă ordine de idei, reprezentanții echipei FC Olt Slatina întocmesc programul echipei pentru această vară, reunirea lotului fiind programată pentru 7 iulie.

Pe lângă campania de transferuri pe care o desfășoară în această perioadă, oficialii divizionarei B slătinene întocmesc programul echipei pentru această vară. Reprezentanții clubului de la malurile Oltului au stabilit pentru moment două meciuri de pregătire cu CS Mioveni, pe 8 și 23 august.

Oficialul de la FC Olt Slatina, Doru Alexe, spune că partida de pe 23 august cu CS Mioveni este sub semnul întrebării, dacă cele două echipe se vor întâlni în primele șase etape din sezonul 2014-2015.

„Am stabilit două jocuri amicale cu CS Mioveni, însă cel de pe 23 august este sub semnul întrebării. Dacă ne vom întâlni cu ei în primele șase etape din noului sezon, nu vom mai disputa jocul amical de la această dată. Până la plecarea în cantonamentul centralizat, ne dorim să mai facem două-trei jocuri cu echipe din Liga a III-a, însă este foarte greu să găsim adversar, pentru că formațiile de la acest nivel nu se reunesc. Nici la nivelul Ligii a IV-a nu găsim adversar, poate să jucăm cu AS Milcov, ei sunt încă în competiție, pentru că își continuă parcursul la nivelul Cupei României”, a spus reprezentantul de la FC Olt Slatina, Doru Alexe.

Reunirea lotului de jucători a fost programată pentru 7 iulie, iar stagiul de pregătire centralizat de la Fundata se va desfășura în perioada 23 iulie-1 august. Jucătorii aflați sub comanda tehnicianului Dan Oprescu vor trece pe 9 august pe la medic, vizita medicală urmând să fie efectuată la Centrul de Medicină Sportivă din Craiova.

Sursa: Gazeta nouă

Pe aceeași temă