Jucătorul de la Dunărea pe care Ionuț Popa și l-ar fi dorit la UTA. „Era excelent. Ne-ar fi fost extrem de util”. Arădenii spun că înfrângerea de la Călărași e nedreaptă

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 12:26 Campionat

Seria de patru rezultate consecutive pozitive obținute de UTA de când a fost preluată de directorul tehnic Ionuț Popa s-a întrerupt în etapa a 27-a a Ligii 2. Arădenii au cedat cu 1-2 în deplasare de la Călărași, contra liderului Dunărea, însă au avut și neșansă, deoarece Petra a lovit bara, iar Hlistei a irosit o lovitură de pedeapsă, trimițând pe lângă poartă.

Eșecul coboară „Bătrâna Doamnă” în clasament pe locul 12, la doar patru puncte peste ultimele două poziții retrogradabile.

Ionuț Popa nu a văzut diferențe mari între cele două echipe și spune că UTA nu ar fi meritat să piardă cu Dunărea. „Norocul face din viață, iar fotbalul e parte din viața celor care-l practică, fotbaliști sau antrenori. Uneori e de partea ta, alteori nu. În mod normal, nu ar fi trebuit să pierdem astăzi la numărul de ocazii clare create, dar, așa cum altădată poate am fost ocrotiți, acum a fost invers. S-a întâmplat ca Bodea să apere două penalty-uri consecutive, acum a ratat Hlistei. Păcat, căci nu a existat diferență mare de joc între cele două echipe. Eu nu cunoșteam prea bine campionatul ligii a doua, dar și după meciul de azi mi-am dat seama că oricine poate bate pe oricine. Dar, nu mă intersează pe mine ce poate Călărașiul, ci ca eu să-mi îndeplinesc obiectivul la UTA, să o salvez de la retrogradare”, a spus, pentru Sport Arad, Ionuț Popa.

Directorul tehnic al echipei arădene a spus și ce l-a nemulțumit la jucătorii săi în această deplasare. „Faptul că nu jucăm mai repede și mai direct pe poartă. La posesie nu stăm rău, dar nu verticalizăm destul jocul. Apoi, mi-aș dori să ne apărăm mai bine pe părțile laterale ale careului mare, dar aici contează și faptul că tot ne schimbăm oamenii din linia de fund și chiar fundașii laterali. În fine, trebuie să eliminăm sau măcar să reducem la minim greșelile personale, căci o echipă cu experiență, cum e și Călărașiul, te taxează rapid”, a declarat Popa, care a mai spus și că se aștepta la mai mult de la Buia.

Rus ar fi fost excelent la UTA, spune Popa

La Călărași, al doilea gol al meciului a fost marcat chiar de arădeanul Ciprian Rus, fostul atacant al UTA-ei, jucătorul care în returul barajului din 2016 dintre cele două echipe elimina Dunărea cu cele două reușite ale sale. În vara lui 2016, „Bătrâna Doamnă” renunța la Rus. Acum, Ionuț Popa spune că ar avea nevoie de un jucător ca atacantul arădean.

„Este păcat că nu joacă la Arad. Rus era excelent la UTA. Joacă și pe un post deficitar la echipă, ne-ar fi fost extrem de util, dar nu putem decât să-i dorim noroc acolo unde e acum”, a mai spus Ionuț Popa despre jucătorul care a marcat contra UTA-ei primul său gol de când a semnat cu Dunărea.

Curtuiuș: „Era o pâine de mâncat la Călărași”

Golul UTA-ei la Călărași a fost marcat de căpitanul Marius Curtuiuș. Atacantul care a ajuns la a șaptea reușită stadională crede că se putea pleca de la meciul cu Dunărea cu cel puțin un egal.

„Știam că întâlnim una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, dar, cu toate astea, cred ca puteam pleca cu punct sau puncte dupa acest joc. Am avut ocazii bune sa înscriem în special la scorul de 1-0 pentru ei. Am avut penalty, bară, lovitura liberă a lui Buia, dacă am fi egalat altfel s-ar fi jucat meciul. Apoi, după ce în sfârșit am marcat nu am reușit să punem mai multă presiune pe adversar. Păcat, căci era o pâine de mâncat la Călărași, în ciuda faptului că ei sunt pe primul loc și noi ne batem pentru supraviețuire”, a spus Curtuiuș pentru Sport Arad.

După 27 de etape, UTA ocupă locul 12, cu 31 de puncte. Etapa următoare va câștiga trei puncte la „masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia Satu Mare. Următorul joc îl are cu Sportul Snagov, pe teren propriu.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 02 Apr. 2018, 12:26 Campionat
Pe aceeași temă