Regretul lui Curtuiuș după ce derby-ul Vestului s-a încheiat în minutul 60. „Ne ajută cele trei puncte, dar mi-aș fi dorit să le câștigăm altfel”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 10:29 Campionat

UTA și-a atins scopul în derby-ul Vestului, dar nu așa cum s-ar fi așteptat. Punctele vor veni la „masa verde” ca urmarea retragerii de pe teren a celor de la ASU Politehnica cu o jumătate de oră mai devreme de finalul regulamentar al confruntării, iar „roș-albii” primesc o importantă gură de oxigen în zona periculoasă a clasamentului.

După ce arbitrul Florin Mazilu a fluierat finalul confruntării, fiindcă cele trei minute regulamentare fără joc trecuseră, jucătorii „Bătrânei Doamne” au salutat publicul spectator, îndreptându-se mai mult din reflex și în peluza unde de obicei stătea galeria arădeană. După cum se știe, aceasta a refuzat, la rândul ei, să intre pe stadion din solidaritate cu rivalii de pe Bega care au fost ținuți într-un țarc, departe de stadion, deși au făcut dovada biletelor de intrare la derby.

La cald, căpitanul utiștilor, Marius Curtuiuș, și-a manifestat nedumerirea pentru gestul adversarilor, dar și regretul că partida nu a fost câștigată pe teren.

„Din păcate meciul s-a terminat mai repede, bănuiesc că o să câștigăm cu 3-0 pentru că ei au abandonat. Este trist, fotbalul se joacă cu suporteri. Acum așa a fost situația, nu știu ce s-a întâmplat în afara stadionului, căci am fost concentrat la ceea ce aveam de făcut pe gazon. Nu știu cine a hotărât să îi retragă pe cei de la Poli de pe teren, noi am fi dorit să câștigăm pe merit, la finalul celor 90 de minute. Unii dintre jucătorii adverși au vrut să continue, alții nu, nu știu cine a luat decizia finală. Asta e, într-adevăr ne ajută cele trei puncte, dar mi-aș fi dorit să le câștigăm altfel”, a spus, citat de Sport Arad, căpitanul UTA-ei, aflat în centrul unei ocazii mari în debutul derby-ului cu ASU Poli.

Penalty apărat de Bodea. „De la acel 3-4 mi-am dorit să joc acest meci. Nu știu ce se întâmpla la 0-1”

Tabela de marcaj în momentul părăsirii terenului de către timișoreni indica 0-0, asta și pentru că oaspeții au irosit un penalty.

Portarul Roberto Bodea a dat din nou dovadă de inspirație și a apărat cea de-a treia lovitură de la 11 metri dictată împotriva UTA-ei în 2018, după cele cu Afumați și Mioveni. De data aceasta, portarul arădean a ghicit șutul lui Deian Sorescu.

„Mă bucur că am apărat al treilea penalty din cinci posibile. E bine, chiar m-am pregătit pentru asta, am exersat și ieri după antrenament cu Darius (n.r. – Buia) și Cătă (n.r. – Hlistei). Chiar nu știu ce se întâmpla dacă ei aveau avantaj, se mai retrăgeau de pe teren? Păcat că timișorenii nu au înțeles că trebuie să respecte regulamentele, nu e prea frumos că s-a terminat așa. Ideal ar fi fost ca acest meci să se joace cu suporteri în peluze, iar noi să câștigăm pe teren. Dar, noi, jucătorii nu avem nicio vină că s-a terminat așa și ne bucurăm de cele trei puncte ce ne ajută foarte mult la clasament”, a spus goalkeeperul utist după meci.

Puțină lume a știut că Bodea a intrat pe teren cu dureri la genunchi contra poliștilor și asta pentru că: „Mi-am dorit enorm să joc într-un derby al Vestului, a fost primul la nivel de seniori. În 2002 am fost cu tata pe stadion la Tmișoara, la marele meci și de atunci, de la acel 3-4, mi-am spus că vreau să joc și eu neapărat într-un UTA – Poli. Așa că am strâns din dinți, am intrat pe teren cu inflitrații la genunchi și am dat tot ce am avut mai bun. Păcat că am jucat la Șiria și nu pe un stadion mare în Arad, cu spectacol în tribune, între cele două galerii. Așa, însă, a fost un derby trist. Chiar mă uitam zilele astea la clipuri video cu atmosfera din alte derby-uri pentru a mă mobiliza, cred că tuturor ne-au lipsit cele două galerii. Deși, noi, jucătorii, trebuia să jucăm și să ne facem datoria indiferent de condițiile de joc”.

Mâine, Roberto Bodea va face un examen RMN la genunchi, prezența sa în deplasarea de la Miroslava fiind pusă serios sub semnul întrebării.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 10:29 Campionat
Pe aceeași temă