CS Universitatea și-a prezentat achizițiile! Stângă: „Sunt jucători valoroși, dar mai vreau un vârf de atac”

CS Universitatea i-a prezentat pe unii jucători transferați în iarna aceasta: Dacian Varga (30 de ani, Sportul), Andrei Ivan (17 ani, Sporting Pitești), Răzvan Patriche (27 de ani, ASA Târgu Mureș), portarul sârb Nemanja Latinovic (19 ani, Hajduk Kula) și fundașul dreapta macedonean Tome Kitanovski (21 de ani, Pelister Bitola).

Ieșenii Avrămia și Herghelegiu au semnat contracte începând cu 1 iulie, iar transferul lui Bogdan Vătăjelu de la Metalul Reșița s-a perfectat recent, iar el se va alătura lotului la București, înainte de plecarea spre Antalya. „Vătăjelu este sută la sută jucătorul nostru, am primit vestea chiar în timpul conferinței de presă” a spus Geolgău.

De asemenea, mijocașul defensiv de la Viitorul lui Gică Hagi, Ionuț Șerban, se antrenează cu CSU. „Este un jucător crescut la Școala lui Gică Popescu, iar profesorul Zamfir ne-a vorbit foarte frumos despre el. El este deținut în coproprietate de Gică Hagi și Gică Popescu, dar probabil ne vom înțelege pentru transferul său” a spus Geolgău.

Cât despre Mădălin Puțintelu, jucătorul de 16 ani de la Dunărea Calafat, Geolgău a declarat că este monitorizat de câteva luni de scouterii clubului, dar transferul a intrat în impas după ce fotbalistul a semnat un contract de impresariere cu Sorin Paraschiv.

Au fost deja reziliate contractele jucătorilor Daniel Oprița, Dragoș Dragalina, Crețu Vișan, Florian Pîrvu, Cristi Bardu, Bogdan Scarlat și Ousmane Gueye, iar după transferul lui Vătăjelu va fi disponibilizat și Ionuț Stancu.

Ovidiu Stângă: „Strategia noastră este să implemetăm școala olandeză, dar acest lucru nu se poate face peste noapte, avem nevoie de continuitate. Spre exemplu, Barcelona culege abia în ultimii ani roadele muncii lui Johan Cruyff. Am adus jucători buni, ne-am propus să avem concurență pe posturi și pe lângă rezultate vrem să facem și spectacol. Nu cred că vor avea probleme de adaptare, fiindcă sunt jucători valoroși. La Craiova este greu, dar ești și iubit dacă faci performanță. Ne dorim să aducem idoli, fiindcă asta caută fanii. Mi-aș mai dori un atacant, în rest suntem acoperiți pe toate posturile”

Gheorghiță Geolgău: „Am transferat pe termen mediu și lung. Am adus foști sau actuali internaționali de toate categoriile. Pe termen scurt ne propunem să promovăm, pe termen mediu, 2-3 ani, să jucăm în cupele europene, iar pe termen lung, 4-5 ani, vrem să ne batem la titlu”

Dacian Varga: „Patronul echipei mi-a prezentat un proiect senzațional și m-a convins în mai puțin de 5 minute să semnez, deși am avut și multe oferte din Liga I. Îmi doresc trofee cu CSU și să aducem fanii la stadion”

Răzvan Patriche: „Am venit la echipa de pe primul loc și vreau să promovez în Liga I cu Craiova. Probabil că ne vom bate la promovare chiar cu fosta mea echipă, ASA Târgu Mureș, care este și ea lider în ierarhia play-off-ului”

Andrei Ivan: „Sunt bucuros că sunt aici. Îmi doresc să câștig trofee cu Universitatea”.

Tome Kitanovski: „E o satisfacție pentru mine să fiu aici. Voi da maximul să ajut echipa pentru a-și atinge obiectivele”. Kitanovski este internațional macedonean, are 21 de ani și evoluează pe poziția de fundaș dreapta. Are patru selecții în naționala U19, 5 selecții în echipa U21 și o selecție la prima reprezentativă a Macedoniei.

Nemanja Latinovic: „Este o onoare să fiu la Universitatea. Îmi doresc să cresc mult în această perioadă, iar dacă se va apela la mine voi da totul pentru echipă”. Latinovic are 19 ani, evoluează pe postul de portar, și a fost adus de la gruparea din prima ligă sârbă Hajduk Kula.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Pe aceeași temă