CS Mioveni e în discuții cu trei fundași centrali. „Trebuie acoperit acest post, trebuie să avem concurență pe el”

CS Mioveni e în discuții cu trei fundași centrali.**

Singurul post descoperit din lotul Mioveniului este cel de fundaș central. Pe acest post, în momentul de față sunt doar trei jucători, Calvin, Bogdan Stoica și Negoiță, iar pentru partea a doua a campionatului și pentru faza superioară a competiției este nevoie de întăriri. Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a vorbit despre situația lotului galben-verde și despre posibilele transferuri la echipă.

„Echipa s-a reunit după o vacanță binemeritată. Va urma o perioadă de două săptămâni de pregătire pe plan local, pregătire specifică sezonului. Apoi, pe 25 ianuarie se va pleca în cantonament la Poiana Brașov, după care echipa va reveni la Mioveni. Pe toată această durată a pregătirii, vom disputa o serie de jocuri de verificare. Vom avea două partide amicale și înainte de a pleca la munte, cu două echipe de județ sau de LIga a Iv-a, astea au fost cerințele antrenorilor, să joace cu formații de categorie inferioară. Probabil vor fi și schimbări la nivelul lotului, dar nu așa multe. Avem discuții în momentul de față cu trei fundași centrali. Trebuie acoperit acest post, trebuie să avem concurență pe el. Vom alege probabil din acești jucători, unul sau doi pe acest post. Până la finalul sezonului regulat mai sunt opt etape, opt meciuri ca niște finale. Primul nostru obiectiv este de a intra în primele șase echipe ale campionatului la finalului sezonului regulat, să fim în play-off. Apoi vom analiza situația, vom cântări șansele și vom vedea ce este de făcut pentru ultima parte a sezonului. Dacă observați în clasament, între locul 1 și locul 10 distanța de puncte este foarte mică. Teoretic și locul 10 poate să intre în play-off, are șanse. Așa că nu trebuie să ne grăbim, să ajungem noi acolo și apoi vom vedea” a declarat președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu.

Stoica: „Lupta va fi strânsă”

Antrenorul principal al Mioveniului crede că lupta pentru a accede în play-off-ul Ligii a II-a va fi una extrem de strânsă, și asta din cauză că echipele sunt cam de aceeași valoare, iar diferența de puncte în ultimele locuri din această fază a competiției și celelalte este destul de mică. Marius Stoica a vorbit la reunirea lotului argeșenilor despre șansele echipei sale de a junge aici.

„După această vacanță trebuie să ne întoarcem la lucru, echipa trebuie să-și reia activitatea precompetițională. Sperăm să avem un sezon la fel de bun, ba chiar cu rezultate mai bune. Jucătorii nu stat degeaba în vacanță, au avut un program de făcut de pregătire. Eu cred că l-au respectat în mare măsură, dacă nu au făcut așa, este problema lor. Iar dacă nu ne vom pregăti pe măsură, vom avea probleme, de aceea trebuie să fim atenți. Urmează o a doua parte a campionatului destul de dificilă. Toate echipele își doresc mai mult, își doresc să ajungă acolo sus, în primele șase. Și noi ne dorim la fel, să fim în play-off, așa că va fi o luptă destul de strânsă. Avem un lot destul de omogen, fotbaliștii care fac parte din el au valoare și pot face meciuri bune. Vom vorbi însă de-abia după ce ne vom califica în primele șase. Se vorbește despre plecarea lui Răuță, iar dacă va pleca, echipa nu va pierde un căpitan, pentru că noi toți muncim și jucătorii sunt acolo unde sunt pe munca lor”, spunea antrenorul principal Marius Stoi­ca.

Vor șapte meciuri amicale

Banca tehnică a Mioveniului intenționează să dispute în această perioadă precompetițională și șapte meciuri amicale. Primele două sunt pro­­gramate până la plecarea în cantonament, sâmbăta aceasta, 16 ianuarie, cu AS Colibași și, sâmbăta viitoare, 23 ianuarie, cu o altă echipă de județ sau de Liga a IV-a. În cantonament, se va juca mai întâi pe 31 ianuarie, cu Național Sebiș, echipă aflată și ea la munte. Apoi, pe 3 februarie, adversară va fi ori AS Rășnov ori Unirea Tărlungeni, în timp ce pe 5 februarie se va juca cu AS Zărnești. Ultimele două meciuri amicale din această perioadă, și cele mai importante, sunt cele de pe 13 februarie, la Gloria Buzău, și de pe 20 februarie, la FC Academica Clinceni.

Cantonament la Caraiman

CS Mioveni va disputa, în această iarnă, și un cantonament de 13 zile la munte. De această dată, locația a fost aleasă Poiana Brașov, urmând a se merge la Hotel Caraiman care aparține Ministerului Sportului și care este special pentru sportivi. Noua locație a fost aleasă de antrenorii echipei, fiind schimbat locul ultimelor cantoanamente, de la Cheile Grădiștei, pentru că iarna, aici, este foarte frig. În timpul cantonamentului se vor disputa și 3 partide de verificare, prima la o săptămână după ce se ajunge la munte, și ultima cu o zi înainte de plecare.

Astăzi fac vizita medicală

Jucătorii galben-verzi vor efectua, astăzi, vizita medicală, la Mioveni, la Grupul Școlar, acolo unde se va amenaja un cabinet medical mobil. Astfel, cei 30 de fotbaliști din lot, voi face analize de laborator, măsuri antropometrice, examene cardiologice, examene clinice generale, și proba efort, toate sub îndrumare și analiza unor medici specialiști. Dacă în celalți ani, vizitele medicale trebuiau făcute fie la București, fie la Craiova, de acum înainte, acestea pot fi făcute și la Pitești sau Mioveni, sub supravegherea medicilor specialiști.

Articol scris de Silviu MIHAI

Pe aceeași temă